Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Curling

Norge klar for OL, tok 5.-plassen i curling for par

Vel vitende om at Norge allerede var OL-klar, slapp det norske laget seg løs og banket Sør-Korea 9-2 i kampen om 5.-plassen i curling-VM for mixed double.


OL-KLARE: Det blir norsk deltakelse i parturneringen under OL i Sør-Korea neste år. Her er Steffen Walstad Magnus Nedregotten og Alexander Lindstrøm i aksjon i en kamp mot Sveits tidligere denne måneden. Foto: Jonathan Hayward/The Canadian Press via AP
OL-KLARE: Det blir norsk deltakelse i parturneringen under OL i Sør-Korea neste år. Her er Steffen Walstad Magnus Nedregotten og Alexander Lindstrøm i aksjon i en kamp mot Sveits tidligere denne måneden. Foto: Jonathan Hayward/The Canadian Press via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristin Moen Skaslien og Magnus Nedregotten har gjennomført en god turnering og sikret seg mange nok kvalifiseringspoeng til at det blir norsk deltakelse i par-turneringen under neste års vinterleker.

Ved siden av OL-vert Sør-Korea er også Kina, Canada, Russland, USA, Sveits og Finland klare for Pyeongchang.

I kampen om femteplassen plukket Norge ett poeng i de tre første omgangene. Sørkoreanerne reduserte til 2-3 i de to påfølgende omgangene, men løpet var kjørt for asiaterne da Norge fikk tre poeng i både sjette og sjuende omgang.

Imponerte

Norge tok seg gjennom gruppespillet med seks seirer og et tap. Deretter ble det 9-5-seier over Italia i åttedelsfinalen før Sveits ble for sterk og vant 8-4 i kvartfinalen.

Plasseringskampen mot Finland ble avgjørende for de norske OL-mulighetene, og Norge imponerte i 6-4-seieren. På stillingen 1-1 ble det to norske poeng i 3. omgang, og den norske duoen «stjal» to poeng til i 4. omgang.

Finnene takket for kampen før siste omgang.

Gull til Sveits

Sveits vant VM-gullet etter å ha slått vertsnasjon Canada 6-5 i en dramatisk finale. Laget gikk ubeseiret gjennom hele mesterskapet.

– Det er en drøm som har gått i oppfyllelse. Å slå Canada i en VM-finale i Canada ... Det er helt utrolig, sa Martin Rios.

Kina sikret seg VM-bronsen med 6-2-seier over Tsjekkia.