Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge klar for semifinale

De norske håndballjentene er klare for semifinale i World Cup-turneringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norge – Frankrike 22-20: Fjorårets europamestere måtte slite veldig for å hente hjem seieren. Ved pause var det dødt løp 10-10 etter at Norge ga fra seg en tremålsledelse i avslutningen.

Det kladdet offensivt for Marit Breiviks mannskap hele den første halvtimen, og den trenden fortsatte etter pause. Igjen lå likevel de norske jentene et hestehode foran inntil det gjensto bare fire minutter.

Da reduserte Frankrike to ganger på rad og var plutselig bare ett mål bak. Kjersti Beck spilte en drøy omgang i det norske målet, men glitret først da det gjaldt som mest i sluttminuttene. To kvalifiserte redninger bidro sterkt til at de norske jentene dro seieren i land.

Blanco satte spikeren

Spikeren i kista satte Isabel Blanco da hun fikk et fint innspill av Karoline Dyhre Breivang minuttet før slutt. Dermed endte det hele 22-20.

Katrine Lunde sto store deler av første omgang mot Frankrike og gjorde seks kvalifiserte redninger. Det var sterkt av jenta som har slitt med øyeskade de siste ukene.

Tonje Nøstvold på de norske høyrekanten var sammen med strekspiller Isabel Blanco den store beholdningen offensivt for Norge. Nøstvold scoret fire ganger før pause og var sterkt medvirkende til at Norge holdt følge med Frankrike.

– Måtte gripe sjansen

VANT: De norske handballjentene. Foto: Scanpix
VANT: De norske handballjentene. Foto: Scanpix Vis mer

– Jeg måtte bare gripe sjansen og lege inn en skikkelig VM-søknad, sa Nøstvold til TV2 etter kampen.

Landslagssjef Marit Breivik gledet seg på sin side over semifinaleplass.

– Vi er i semifinale, og det er godt. Vi sleit mye underveis i kampen, men visste i sluttminuttene at vi ville vinne kampen, sa hun, og tilføyde:

– Vi har fått skikkelig fasong på forsvarsspillet, men nøler for mye i angrep. Det har med rytme og mangel på besluttsomhet.

(ANB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!