Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i curling 2018

Norge klar for VM-semifinale i curling

Norges kvartett i curling-VM for blandet lag «stjal» alle sine poeng i to omganger da VM-semifinalen ble sikret med 6-0-seier over Tyrkia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkerne hadde sistestein fra start, men klarte aldri å plukke poeng mot det norske laget. De første poengene ble delt ut da Norge gikk opp i 3-0 i den femte omgangen.

Det ble tre nye poeng i 7. omgang, og med det takket lagene hverandre for kampen. I alt fem omganger ble blanket.

På det norske laget spiller Eirin Mesloe, Martin Sesaker, skip Ingvild Ekeli Skaga og Wilhelm Næss.

Tidligere fredag vant Norge 6-5 i møtet med England i åttedelsfinalen. Den knepne seieren ble halt i land da ett norsk poeng i 8. og siste omgang avgjorde kampen.

Norge ledet 4-2 etter å ha tatt tre poeng i 4. omgang, men England utlignet med to poeng i nest siste omgang. Norge hadde sistestein i 8. omgang og utnyttet den til å ta seg videre.

- Det var en god kamp. Jeg følte vi hadde god kontroll hele veien. Vi misset noen ganger, men det taklet vi. Det var jevnt, så det føltes godt å ha sistesteinen mot slutten, sa Norge-skip Ingvild Ekeli Skaga.

Det norske laget tok seg til cupspillet med seier i en svært spennende kamp mot vertslandet Sveits sent torsdag kveld. Seieren ble sikret med to «stjålne» poeng i forlengningen.

Norge møter lørdag Canada i semifinalen. Den andre kampen om finalebilletten går mellom Skottland og Tsjekkia. Mesterskapet spilles i sveitsiske Champéry.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!