VM i curling 2018

Norge klar for VM-semifinale i curling

Norges kvartett i curling-VM for blandet lag «stjal» alle sine poeng i to omganger da VM-semifinalen ble sikret med 6-0-seier over Tyrkia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tyrkerne hadde sistestein fra start, men klarte aldri å plukke poeng mot det norske laget. De første poengene ble delt ut da Norge gikk opp i 3-0 i den femte omgangen.

Det ble tre nye poeng i 7. omgang, og med det takket lagene hverandre for kampen. I alt fem omganger ble blanket.

På det norske laget spiller Eirin Mesloe, Martin Sesaker, skip Ingvild Ekeli Skaga og Wilhelm Næss.

Tidligere fredag vant Norge 6-5 i møtet med England i åttedelsfinalen. Den knepne seieren ble halt i land da ett norsk poeng i 8. og siste omgang avgjorde kampen.

Norge ledet 4-2 etter å ha tatt tre poeng i 4. omgang, men England utlignet med to poeng i nest siste omgang. Norge hadde sistestein i 8. omgang og utnyttet den til å ta seg videre.

- Det var en god kamp. Jeg følte vi hadde god kontroll hele veien. Vi misset noen ganger, men det taklet vi. Det var jevnt, så det føltes godt å ha sistesteinen mot slutten, sa Norge-skip Ingvild Ekeli Skaga.

Det norske laget tok seg til cupspillet med seier i en svært spennende kamp mot vertslandet Sveits sent torsdag kveld. Seieren ble sikret med to «stjålne» poeng i forlengningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer