TIL EM: Tine Stange og Norges kvinnelandslag sikret EM-billett med seier over Hviterussland onsdag. Foto: Carina Johansen, NTB scanpix
TIL EM: Tine Stange og Norges kvinnelandslag sikret EM-billett med seier over Hviterussland onsdag. Foto: Carina Johansen, NTB scanpixVis mer

Norge klare for EM-sluttspillet i håndball

Slo Hviterussland i dag.

Norge er klar for kvinnenes EM-sluttspill i håndball etter 33-29-seier over Hviterussland onsdag.

Etter to strake seirer mot Romania trengte Norge kun en seier i de to resterende kampene mot Hviterussland.

- Det var et viktig steg på veien. Det var litt opp og ned. Glitrende kontringsspill, men både målvakts- og forsvarsspillet varierte. Vi visste ikke så mye om dem, men håpet at vi skulle klare å justere oss. Vi mangler litt samhandlingstrening, og det må vi ta til neste gang. 33 mål framover er godkjent, men vi skal knipe det inn til 20-tallet bakover, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2.

Startet friskt De norske jentene kjente sin besøkelsestid og brukte første mulighet i fullsatte Stavanger Idrettshall.

Norge startet friskt. Hjemmelaget sto opp i forsvar, og Kathrine Lunde var solid i mål.

Dermed fikk de norske jentene gjøre som de ville og kontre inn mange mål.

Det stokket seg imidlertid da de hadde kommet opp i en 8-3-ledelse. Midtveis i 1. omgang falt laget litt sammen, og de hviterussiske jentene kom à jour på 12-12 etter 24 minutter.

De siste seks minuttene av omgangen fikk derimot Thorir Hergeirssons mannskap opp tempoet igjen og ledet 16-13 ved pause.

Norge klarte ikke å rykke fra i åpningen av annen omgang, men på stillingen 16-15 scoret Norge fire mål uten at det hviterussiske laget klarte å svare.

Derfra og inn ble det hele et pliktløp.

Klare for EM Norge har i kraft av gode prestasjoner i mesterskapene ikke trengt å kvalifisere seg til noe sluttspill på ti år.

Denne gangen må alle lagene med unntak av EM-arrangørene Kroatia og Ungarn ut i kvalifisering, og Norge ble første lag som kvitterte ut EM-billett.

Stillingen i gruppa: 1) Norge 6 (88-70), 2) Hviterussland 0 (29-33), 3) Romania 0 (41-55).

Gjenstående kamper: 30/3 Hviterussland — Norge, 11/6 Hviterussland — Romania, 15/6 Romania — Hviterussland.

De to beste i hver gruppe går til EM-sluttspillet i Kroatia og Ungarn i desember.

(NTB)