Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge klare for finalen i curling-EM

Spurte publikum om hvor de skulle legge steinene.

 FINALEKLARE:  Norge med skip Thomas Ulsrud tok seg direkte til finalen i curling-EM på hjemmebane. Sveits ble slått med klare 7-4 torsdag.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
FINALEKLARE: Norge med skip Thomas Ulsrud tok seg direkte til finalen i curling-EM på hjemmebane. Sveits ble slått med klare 7-4 torsdag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer

Sveits må ut i semifinale og møte Danmark fredag. Danskene slo Skottland med 6-5. Finalen spilles lørdag.

Norge fikk en knallåpning av kampen. Etter å ha blanket den første omgangen, gjorde den sveitsiske skipen Sven Michel en feil som ga nordmennene muligheten til å gå opp i en 4-0-ledelse, men Ulsrud nøyde seg med å ta tre poeng i den andre omgangen.

Godt norsk spill Sveitserne ble deretter tvunget av et godtspillende norske lag til å nulle sine neste omganger for å få fordelen av siste stein. Med det tidlige klare norske overtaket lot ikke Ulsrud & seg stresse.

Sveits ga opp kampen foran den siste omgangen.

Foruten Ulsrud spiller Torger Nergård, Christoffer Svae og Håvard Vad Petterson på det norske laget.

Sjuende strake EM-medalje Dermed er Norge sikret sin sjuende EM-medalje på rad. Thomas Ulsrud og treer Torger Nergård er med dette også de mestvinnende curlingspillerne i EM- historien.

Han spurte også publikum hva han skulle gjøre i løpet av kampen.

- Dette er første gang jeg har fått sjansen til å spørre publikum om hva jeg burde gjøre. De svarte: Legg han i midten. Så gjorde vi det. Herlig.

- Randy Ferbye fra Canada gjorde dette en gang. Jeg har alltid hatt lyst til å gjøre det samme. Endelig fikk jeg sjansen her i Stavanger, sa Ulsrud.

- Nå skal vi slappe av. Vi gleder oss til lørdag ettermiddag, sa Ulsrud.

(NTB)