Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge klare for playoff til U21-EM

Yppet seg mot Premier League-stjerner i England.

TAPTE - MEN KLAR FOR PLAYOFF: 
Jo Inge Berget og de norske U21-gutta tapte 1-0 mot England - men er likevel klare for playoff til EM-sluttspillet neste år. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
TAPTE - MEN KLAR FOR PLAYOFF: Jo Inge Berget og de norske U21-gutta tapte 1-0 mot England - men er likevel klare for playoff til EM-sluttspillet neste år. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

• England U21 - Norge U21 1-0

(Dagbladet): Norge og England var allerede klare for playoff til U21-EM i Israel før lagene møttes i siste kamp i kvalifiseringen.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb er meget fornøyd med den norsk prestasjonen i kvaliken.

- Det er en veldig sterk prestasjon. Det norske laget har vært sterkt gjennom hele kvalifiseringen. De har vært best i alle kampene. De tapte ufortjent mot England og mistet to poeng i 2-2-kampen mot Belgia, men i begge de kampene var de beste laget, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til fotball.no.

Norge tapte 1-0 i kveldens oppgjør mot England - og endte dermed som nummer to i gruppa.

På England spilte blant annet Liverpools Jordan Henderson og Jonjo Shelvey.

Men de norske gutta var uheldige som ikke fikk med seg poeng fra Chesterfield, der blant annet Håvard Nielsen hadde et skudd i tverrliggeren.

- Vi er skuffet over null poeng, men har klart målet vårt for turen. Nå gleder vi oss til playoff, sier landslagssjefen Per Joar Hansen ifølge NTB.

- Etter 2. omgang å dømme, så hadde vi fortjent å få med et resultat. Det var fryktelig synd at Håvard ikke scoret sjansen sin.

Forsvarsfeil
Norge spilte en god defensiv første omgang - og styrte store deler av omgangen.

To minutter før pause sviktet det norske forsvaret i oppspillsfasen. Vegar Hedenstad spilte en pasning til Fredrik Ulvestad som mistet ballen på 20 meter. Ballen havnet etter hvert hos Connar Wickham som kom alene med keeper, og verken Stefan Strandberg eller Thomas Rogne markerte spissen.

Alene med Arild Østbø gjorde Wickham ingen feil, og satte inn 1-0 til hjemmelaget.

Nielsen i stanga
England startet best etter pause - men Norge spilte seg inn i kampen igjen og skapte flere sjanser i omgangens siste halvdel.

Blant annet Håvard Nielsen var nærme scoring da han smalt ballen i tverrliggeren etter fint forarbeid fra innbytter Erik de Lanley.

Norge klarte ikke å score mot England, til tross for en solid sluttspurt der innbytter Mushaga Bakenga hadde flere store sjanser.

Nå venter playoff for de norske U21-gutta.

- Det er to kamper igjen som skal spilles før vi kommer til et sluttspill. Det har vi bare vært en gang før, i 1998, og da endte det med bronse. Nåløyet er trangt, men det er klart dette er et kjempeløft for spillerutviklingen i Norge, sier toppfotballsjefen.

- Det er en sterk generasjon og fire U21-spillere er nå med i troppen som møter Slovenia i morgen. I tillegg er Marcus Perdersen ute med karantene. Det er mange herifra som kommer til være med på A-landslaget fremover, sier Semb.

Playoff-kampene trekkes fredag og kampene spilles i oktober.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media