Norge klare for semifinale på hjemmebane

Slo Skottland hele 5-0.

TIL SEMI: Synne Skinnes Hansen (f.h), Lisa Naalsund og Sigrid Helen Hansen i kampen mot Skottland. Foto: Thomas Brekke Sæteren / NFF
TIL SEMI: Synne Skinnes Hansen (f.h), Lisa Naalsund og Sigrid Helen Hansen i kampen mot Skottland. Foto: Thomas Brekke Sæteren / NFF Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norge er klar for semifinale i J19-EM i fotball. Det ble klart etter 5-0 over Skottland mandag.

Motstander i neste kamp blir Spania.

De ble nummer to bak Irland i B-gruppen. De norske jentene vant sin pulje på bedre målforskjell enn Nederland (møter Irland i semi).

- Laget fulgte kampplanen til punkt og prikke. Vi holdt balltempoet høyt og vendte spillet ofte. Dette var for å slite ut Skottland i varmen (30 plussgrader), sier landslagstrener Jarl Torske til NTB.

- Vi sparte også tre spillere i denne kampen på grunn av småskader og kampbelastning. Det blir fantastisk gøy å møte Spania i semifinale på hjemmebane.

Norge scoret allerede etter ti minutters spill ved Marit Clausen.

Lisa Naalsund sto for det andre målet. Synne Skinnes Hansen la på til 3-0. Maria Markussen og Synne Jensen scoret etter pause.

Norge var helt overlegen og hadde en rekke andre sjanser til å øke seierssifrene.

Semifinalen spilles torsdag mens finalen går på Ullevaal søndag.

Norge åpnet mesterskapet med 0-0 mot Nederland. Så ble det 2-1 over Belgia.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer