Norge klarte uavgjort mot Island

Med en scoring to sekunder før slutt klarte Norge 24-24 mot Island i firenasjonersturneringen i håndball i Steinkjer fredag kveld.

Med et drøyt minutt igjen av kampen reduserte Kristian Kjelling til 23-24. Norge satset alt for utligning, og Håvard Tvedten ble satt inn for keeper 20 sekunder før slutt. Det 24. målet kom to sekunder før sluttsignalet ved Essen-spilleren Rune Skjærvold.

Dette var Skjærvolds første og eneste mål i kampen, og hans andre avslutning.

- Det var avtalt spill at vi skulle rulle opp på høyrekanten, jublet 26-åringen etter kampen.

Norge lå under 12-14 etter 1. omgang. Island var dyktige på kontringer, og på det meste lå Norge under med fire mål. Men de norske spillerne kjempet og ga ikke opp. I en spennende 2. omgang berget Gunnar Pettersens mannskap uavgjort.

Norge har gang på gang vist at de holder følge med toppnasjonen Island. I begynnelsen av november spilte Norge tre kamper i Reykjavik. Det endte med to seirer (27-23 og 30-28) og ett tap (28-26).

Pettersen misfornøyd

Gunnar Pettersen var selvsagt fornøyd med uavgjort slik kampen utviklet seg, men hadde mye å sette fingeren på:

- Vi spilte meget svakt i forsvar, særlig i 1. omgang. Returløpet var altfor dårlig, og dette sa jeg klart ifra om til spillerne i pausen.

Frank Løke ble Norges toppscorer sammen med Jan Thomas Lauritzen med fem mål hver. Løke imponerte stort i angrep og satte inn fire av fem forsøk i 2. omgang. Frode Scheie kom inn i buret i 2. omgang og hevet det norske laget. Blant annet hadde han to viktige strafferedninger.

I den andre kampen i firenasjonersturneringen fredag vant Kroatia 31-24 over Egypt. Norge møter Kroatia lørdag, mens Egypt er motstander søndag.

(NTB)

LIKE GODE: Norge spilte uavgjort 24-24 mot Island i firenasjonersturneringen i håndball i Steinkjer fredag kveld. Her er norges det Jan Thomas Lauritzen som blir stoppet av islandske Sigfus Sigurdsson.