Norge klarte uavgjort mot Island

Med en scoring to sekunder før slutt klarte Norge 24-24 mot Island i firenasjonersturneringen i håndball i Steinkjer fredag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Med et drøyt minutt igjen av kampen reduserte Kristian Kjelling til 23-24. Norge satset alt for utligning, og Håvard Tvedten ble satt inn for keeper 20 sekunder før slutt. Det 24. målet kom to sekunder før sluttsignalet ved Essen-spilleren Rune Skjærvold.

Dette var Skjærvolds første og eneste mål i kampen, og hans andre avslutning.

- Det var avtalt spill at vi skulle rulle opp på høyrekanten, jublet 26-åringen etter kampen.

Norge lå under 12-14 etter 1. omgang. Island var dyktige på kontringer, og på det meste lå Norge under med fire mål. Men de norske spillerne kjempet og ga ikke opp. I en spennende 2. omgang berget Gunnar Pettersens mannskap uavgjort.

Norge har gang på gang vist at de holder følge med toppnasjonen Island. I begynnelsen av november spilte Norge tre kamper i Reykjavik. Det endte med to seirer (27-23 og 30-28) og ett tap (28-26).

Pettersen misfornøyd

Gunnar Pettersen var selvsagt fornøyd med uavgjort slik kampen utviklet seg, men hadde mye å sette fingeren på:

- Vi spilte meget svakt i forsvar, særlig i 1. omgang. Returløpet var altfor dårlig, og dette sa jeg klart ifra om til spillerne i pausen.

Frank Løke ble Norges toppscorer sammen med Jan Thomas Lauritzen med fem mål hver. Løke imponerte stort i angrep og satte inn fire av fem forsøk i 2. omgang. Frode Scheie kom inn i buret i 2. omgang og hevet det norske laget. Blant annet hadde han to viktige strafferedninger.

I den andre kampen i firenasjonersturneringen fredag vant Kroatia 31-24 over Egypt. Norge møter Kroatia lørdag, mens Egypt er motstander søndag.

(NTB)

LIKE GODE: Norge spilte uavgjort 24-24 mot Island i firenasjonersturneringen i håndball i Steinkjer fredag kveld. Her er norges det Jan Thomas Lauritzen som blir stoppet av islandske Sigfus Sigurdsson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer