Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge klatrer 35 plasser på Fifa-rankingen

Tidenes norske klatring.

 KLATRER:  Norge klatrer opp til en 34. plass på Fifa-rankingen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLATRER: Norge klatrer opp til en 34. plass på Fifa-rankingen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Som forventet klatrer Norge kraftig på den siste Fifa-rankingen. Tre poeng borte mot Bulgaria og 2-0-seieren hjemme mot Kroatia fører Norge helt opp på en 34. plass.

Blant nasjonene som Norge nå har passert finner vi Sverige. Erik Hamrens mannskap hadde en forferdelig landslagsuke sist med to tap og faller ni plasser ned til 45. plass.

Historisk Dette er Norges beste klatring gjennom tidene. Forrige bestenotering var i juni 2007. Da klatret Norge 13. plasser - fram til 36, fikk Dagbladet opplyst av rankingekspert Eduard Ranghiuc i september.

Ifølge eksperten har det bare skjedd en gang tidligere at en nasjon inne blant topp 70 har klatret like mye.

 GRUNN TIL Å SMILE:  Per-Mathias Høgmo kan glede seg over et solid hopp på Fifa-rankingen.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
GRUNN TIL Å SMILE: Per-Mathias Høgmo kan glede seg over et solid hopp på Fifa-rankingen. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer

- Det har bare skjedd én gang før, i desember 1998. Kina klatret 32 plasser. Fra 69. til 37, sier statistikeren.

- Fifa-rankingen speiler den utviklingen som er i laget, og som vi har sett opver lengre tid. På de ni siste kampene har vi hatt fem seiere, to uavgjort og to tap. Den perioden vi har ligget veldig lavt på rankingen er også en konsekvens av den tøffe kampstrategien vi la opp til i starten, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til Norges Fotballforbunds egne hjemmesider.

Island foran Danmark Island står fortsatt på en 23. plass etter å ha kvalifisert seg til EM, mens Danmark faller seks plasser ned til 28.

Finland gjør i likhet med Norge et kjempebyks på rankingen. De klatrer 28 plasser opp til en 64. plass.

Fem nasjoner klatret mer enn Norge, felles for fire er at de ikke er inn blant topp-100. Det er nå Liberia som er den månedens beste klatret. De har klatret 65 plasser, opp til en 95. plass.

Rankingen toppes av Argentina foran Tyskland og Belgia. Spania er igjen inne blant verdens ti beste nasjoner da de går inn på en 6. plass.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling