Norge klatrer på FIFA-rankingen

Opp tre plasser.

OPP: Lars Lagerbäck og de norske fotballherrene stiger tre hakk til 47.-plass på FIFA-rankingen etter EM-kvalkampene mot Romania og Færøyene.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
OPP: Lars Lagerbäck og de norske fotballherrene stiger tre hakk til 47.-plass på FIFA-rankingen etter EM-kvalkampene mot Romania og Færøyene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De norske fotballherrene går opp tre hakk til 47.-plass på FIFA-rankingen etter EM-kvalkampene mot Romania og Færøyene.

Norge spilte skuffende 2–2 hjemme mot Romania for en uke siden, mens det ble 2-0-seier over Færøyene mandag. Det ga ni nye poeng på rankingen, og Lars Lagerbäcks lag har nå 1429 poeng.

Spania er som sist høyest rangert av Norges motstandere i EM-kvalifiseringen. Spanjolene klatrer to plasser og er rangert som verdens sjuende beste lag.

Sverige faller tre plasser til 17.-plass etter 0-3-tapet mot nettopp Spania. Romania ligger på 27.-plass (-2), Færøyene på 107.-plass (-5) og Malta på 181.-plass (-1).

I neste EM-kvalrunde i september skal Norge spille mot Malta hjemme og Sverige borte.

Blant de fire øverste lagene på FIFA-rankingen er det ingen endring siden forrige ranking i april. Belgia topper foran Frankrike, Brasil og England. Portugal, som vant UEFAs nasjonsliga sist helg, klatrer to plasser og er inne på 5.-plassen.

Åge Hareide holder stadig Danmark inne blant topp 10 i verden. Danskene beholder 10.-plassen etter 1–1 mot Irland og 5–1 over Georgia den siste uken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer