Norge knuste all motstand på hjemmeis

Vant også dagens kamp mot Danmark.

VANT: Norge og Stefan Espeland seiret mot Danmark.
 
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
VANT: Norge og Stefan Espeland seiret mot Danmark. Foto: Carina Johansen / NTB scanpixVis mer

Norge vant firenasjonersturneringen i ishockey på hjemmebane etter å ha slått Danmark med 4-1 i lørdagens avsluttende kamp.

Det var en etterlengtet norsk seier over danskene. Norge har slitt med å vinne over Danmark i de seneste møtene.

Dermed gikk Roy Johansens mannskap ubeseiret gjennom turneringen. Ungarn ble slått 4-0 og Frankrike 4-2. Alle nasjonene spiller i elite-VM.

Norge stilte til kamp med veldig mange urutinerte spillere i landslagssammenheng. I forhold til VM-troppen i vår var det hele elleve nye spillere som fikk forsøke seg på et litt høyere nivå enn de er vant med.

Det var likevel en veteran som skulle stå fram som en av Norges viktigste og beste spillere. Det var ikke gått ett minutt av kampen før Alexander Bonsaksen stormet i angrep og fikk pirket pucken i mål.

Tappara-backen begynner å få veldig mye rutine og har tatt flere steg oppover i sitt offensive spill i tiden han har vært i finsk ishockey.

Etter 3.28 økte Storhamars Alexander Reichenberg til 2-0, et mål mange mente kanskje burde vært annullert på grunn av uregelmessig nedtak av puck.

Sovnet Etter den flotte åpningen sovnet de norske spillerne litt inn og slapp danskene mer med i kampen. Steffen Frank fikk det lett da han reduserte helt mot slutten av 1. periode.

Bonsaksen var landslagskaptein for anledningen, og han tok ansvar da han økte til 3-1 midtveis i annen periode.

Stavanger-backen Mats Larsen Mostue scoret sitt annet mål i turneringen da han økte til 4-1. Mostue var et av mange lyspunkter i det norske laget.

Haugen koste seg De norske målvaktene har stått en kamp hver. Lars Volden sto mot Ungarn, mens Steffen Søberg sto mot Frankrike. Mot Danmark var det Lars Haugens tur. Han gjorde egentlig bare en feil i kampen og reddet 29 av 30 skudd.

- Jeg storkoste meg. Jeg synes vi spilte en veldig godt 2. periode og hevet oss fra den første, sa Haugen til TV 2.

Mens det var relativt glissent på tribunene i Stavanger torsdag og fredag, var det godt besatt i Stavanger Oilers, flotte hjemmearena lørdag.

Mjøndalens spillere ladet opp til søndagens viktige eliteseriekamp mot Viking med landslagshockey. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram