Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge knuste elitenasjonen Slovenia

Den ferske elitenasjonen Slovenia ble ingen målestokk for nye Norge. Det endte med solide 7-0 i Roy Johansens debut som norsk landslagssjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges førsterekke fikk en kjempeåpning. På tre bytt gjorde Trond Magnussen (0.28), Tore Vikingstad (3.28) og Per Åge Skrøder (6.22) tre mål. I løpet av kort tid hadde pågående og spillelystne gitt Roy Johansen en åpning han bare kunne drømme om som landslagssjef.

Men det var flere enn førstefemmeren som ville vise seg fram. Da Pål Johnsen i Norges tredjeoppstilling elegant fintet ut alt av slovenske motstandere og gjorde 4-0, ble resten av kampen en formalitet.

- Klart det ble en drømmestart. Tre mål så tidlig var viktig. Spillerne viste moral, glød og entusiasme. Vi fikk tidlig betalt for det vi har trent på, og vi klarte å bryte tidlig i motstanderens sone. I tillegg holdt vi konsentrasjonen oppe, sa Roy Johansen.

Kattens lek

I midtperioden fortsatte de norske spillerne å skape sjanser. Det viktigste var ikke å miste initiativet og slippe motstander inn i kampen på noen måte. Joakim Sæther og Kjell Richard Nygård økte til 6-0 før fem minutter var gått, og det ble mye kattens lek med musen.

Etter hvert slo nordmennene ned på tempoet uten at slovenerne slapp noe særlig mer til. Med en så solid ledelse foran siste periode var det ingen vits å ta ut alle kreftene. Aller bakerst sto Bjørge Josefsen uten å ha all verden å gjøre.

Ole Eskild Dahlstrøm gjorde 7-0 snaue ti minutter før slutt og gjorde kvelden helsvart for gjestene.

Best på et solid norsk lag var Düsseldorf-proffene Trond Magnussen og Tore Vikingstad. De var veldig sentrale da det gikk på skinner for nordmennene i begynnelsen av kampen.

Danmark neste

Allerede lørdag er det ventet at Norge får litt hardere motstand. Danmark som slo Polen 3-2 i den første kampen i turneringen har alltid vært vriene å slå for norske ishockeykrige re.

- Slovenia spilte langt under forventningene. Nå er det viktig at vi klarer å omstille oss etter hver kamp, sa Johansen.

Debuten lover mye godt for framtiden når Norge igjen er samlet til ett ishockeyrike.

(NTB)

FØRSTE SEIER: Roy Johansens debuterte som landslagssjef med seier.
Hele Norges coronakart