Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge knuste Frankrike og er klar for semifinale: - Det er tidenes under

Herjet med franske verdensstjerner.

• Frankrike - Norge 24-29

(Dagbladet): Norges beste plassering i et mesterskap var 6. plassen fra EM i 2008. I kveld ble de norske håndballherrene klar for semifinalen for første gang i historien.

Norge knuste de franske verdensstjernene 29-24 og slo storfavorittene ut av turneringen.

Ole Erevik storspilte i mål og frustrerete de franske stjernene med Nikola Karabatic i spissen.

Svak åpning Christian Berges menn kom greit i gang mot Frankrike, til tross for en tidlig tominutter. Kristian Bjørnsen noterte seg for Norges første scoring og fikk senket de norske nervene litt.

Espen Lie Hansen sørget for 2-2-utligningen, men så dro franskmennene i fra og gikk opp i en skummel 5-2-ledelse. Frankrike ledet også 6-3 og 7-4. Da så det stygt ut med norske øyne.

- Nei, nei, nå må vi slutte å slurve, ropte Viasat-kommentator Daniel Høglund.

Sensasjonelt norsk comeback Men Norge slo knallsterkt tilbake. Etter 21 minutter kjempet Norge seg til 7-7 etter tre strake norske scoringer. Da var franskmennene så skuffet at de tok timeout.

Det hjalp imidlertid ikke. De norske håndballherrene gikk nemlig opp i 8-7-ledelse like etterpå og ledet dermed for første gang i kampen. Da hadde de franske stjernene gått seks minutter uten scoring.

Lagene følgte hverandre tett som skygger etter dette. Da kampuret viste 28 minutter, var tillingen 11-11. Da reddet Ole Erevik et svært viktig straffekast.

- Ai, ai. Erevik redder. Det er sånt vi trenger. Den norske snuoperasjonen er helt utrolig, sa Høglund.

Dermed fikk Norge muligheten til å lede til pause. Den grep de norske håndballherrene med begge hender. Kent Robin Tønnesen satt inn 12-11, slik at Norge ledet sensasjonelt over Frankrike til pause.

Dårlig start på 2. omgang Etter at Norge scoret 2. omgangens første mål, scoret franskmennene fire av de fem neste scoringene. Dermed var Frankrike tilbake i føringen.

Men nok en gang slo de heoriske norske håndballherrene tilbake. Ti minutter ut i 2. omgang ledet Norge 18-16 etter en fabelaktig periode. Like etter økte Norge til sin første tremålsledelse i kampen med sifrene 20-17.

Tolv minutter før slutt sendte Tønnesen Norge opp i 23-19.

- Han er som en katapult! Helt fantatisk, ropte Høglund.

Men det skulle bli enda bedre. Åtte minutter før slutt sendte Tønnesen Norge opp i en sensasjonell femmålsledelse.

- Vi er på vei mot den største sensasjonen i norsk herrehåndball noensinne, sa Viasat-kommentatoren.

- Det er tidenes under, fortsatte Høglund.

- Det er nesten som jeg ikke tror det er sant, supplerer Kristian Kjelling.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media