Norge knuste Frankrike og er klar for semifinale: - Det er tidenes under

Herjet med franske verdensstjerner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Frankrike - Norge 24-29

(Dagbladet): Norges beste plassering i et mesterskap var 6. plassen fra EM i 2008. I kveld ble de norske håndballherrene klar for semifinalen for første gang i historien.

Norge knuste de franske verdensstjernene 29-24 og slo storfavorittene ut av turneringen.

Ole Erevik storspilte i mål og frustrerete de franske stjernene med Nikola Karabatic i spissen.

Svak åpning Christian Berges menn kom greit i gang mot Frankrike, til tross for en tidlig tominutter. Kristian Bjørnsen noterte seg for Norges første scoring og fikk senket de norske nervene litt.

Espen Lie Hansen sørget for 2-2-utligningen, men så dro franskmennene i fra og gikk opp i en skummel 5-2-ledelse. Frankrike ledet også 6-3 og 7-4. Da så det stygt ut med norske øyne.

- Nei, nei, nå må vi slutte å slurve, ropte Viasat-kommentator Daniel Høglund.

Sensasjonelt norsk comeback Men Norge slo knallsterkt tilbake. Etter 21 minutter kjempet Norge seg til 7-7 etter tre strake norske scoringer. Da var franskmennene så skuffet at de tok timeout.

Det hjalp imidlertid ikke. De norske håndballherrene gikk nemlig opp i 8-7-ledelse like etterpå og ledet dermed for første gang i kampen. Da hadde de franske stjernene gått seks minutter uten scoring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer