Norge knuste Hviterussland i EM-skjebnekampen

Videre fra gruppespillet.

VIDERE: De norske håndballgutta jubler etter avansementet. Nå krysser de fingra for at Kroatia slår Island.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VIDERE: De norske håndballgutta jubler etter avansementet. Nå krysser de fingra for at Kroatia slår Island. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Hviterussland - Norge 27 - 29 (13-12)
(Dagbladet): Norge knuste Hviterussland i skjebnekampen om avansementet fra den innledende gruppa i EM-sluttspillet i katowice i Polen i kveld.

- Nå er jeg vanvittig glad. Gutta kjempet hele veien. Jeg er stolt, sier landslagssjef Christian Berge til TV 3.

Etter å ha slitt gjennom hele førsteomgangen så Norge seg aldri tilbake etter pause, men vant til slutt bare med to mål etter å ha slappet lovlig mye av i sluttminuttene. 

Bom, bom, bom
Norge ble møtt av et ekstremt offensivt Hviterussland i EM-skjebnekampen i kveld. Hviterusserne presset Norge langt ute på banen og fikk resultater umiddelbart. 

Norge klarte aldri å ta ledelsen i den første omgangen av denne skjebnekampen. Hovedgrunnen var sjansebomanzaen de norske gutta sto for. 

- Vi brenner vel seks, sju, åtte hundreprosentsjanser. Vi må først og fremst sette dem, sa assistenttrener Glenn Solberg på TV 3 i pausen.

- Vi bommer mye på sjansene våre. Vi burdet ledet til pause, likevel har vi tryggheten og roen. Det krever hard jobb før det løsner, men vi har den tryggheten nå, sier Christian Berge.

I tillegg satt tominutters-utvisningene løst hos de to danske dommerne. Og overtallsspillet satt ikke helt for de norske gutta.

Men til pause lå de norske gutta bare under med ett mål.

- Jeg syns vi spiller bra i første omgang også, vi gjør litt tekniske feil og brenner noen sjanser. Vi har spilt tre gode kamper, sier O'Sullivan.

Åpen gruppe
Premissene var ikke akkurat krystallklare før avkast i gruppa der alle hadde slått alle før avslutningskampene. Uansett resultat kunne Norge gå videre, avhengig av resultatet mellom Island og Kroatia senere i kveld, var til og med et tap til å leve med. 

Men ikke om semifinaledrømmen skulle leve inn i hovedrunden. Med seier mot Hviterussland ville i det minste den drømmen leve noen dager til. Da ville Norge ta med seg minst to poeng inn i det neste gruppespillet. 

Der venter Frankrike, Polen og Makedonia (som gikk videre med en scoring mot Serbia i aller siste sekund av kampen). For å nå semifinalen må Norge bli nummer én eller to etter det neste gruppespillet. Altså var det avgjørende å ha med seg flest mulig poeng inn i hovedrunden. 

Knockout
Og Norge kom forrykende ut av startblokkene etter pause. To minutter inn i omgangen var Norge i ledelsen for første gang i kampen. Kvarteret senere ledet de norske gutta med fire. 

Derfra og inn handlet alt om å holde hodet kaldt. Og å fortsette å sette sjansene sine. 

Hviterusserne var sjanseløse etterhvert som minuttene løp mot full tid. Firemålsledelsen ble til fem og seks mål mens «Norge» gjallet i den polske håndballhallen. 

Norge er videre fra gruppespillet. Hvor mange poeng håndballgutta får med seg inn i hovedrunden avgjøres når Island møter Kroatia senere i kveld.

- Hvis vi går videre med fire poeng er det veldig stort, sier Christian O'Sullivan til TV 3.

- Vi drømte om to, så kan vi få fire. Nå håper vi Kroatia gjør jobben, så blir vi strålende fornøyd om det bare blir to også, sier O'Sullivan.

- Det er spennende nå, sier landslagssjef Christian Berge.

Med seier til Kroatia får Norge med seg fire poeng, med seier til Island får Norge med seg to. Uavgjort mellom de to gir også Norge to poeng inn i hovedrunden.

Men viktigst av alt: Semifinaledrømmen lever.

Hviterussland — Norge 27-29:

Håndball-EM menn tirsdag, gruppe B:

Hviterussland — Norge 27-29 (13-12)

6300 tilskuere

Norge: Ole Erevik, Espen Christensen — Sander Sagosen 2, Thomas Kristiansen, Joakim Hykkerud 4, Petter Øverby, Erlend Mamelund, Kent Robin Tønnesen 3, Magnus Jøndal 3, Kristian Bjørnsen 5, André Lindboe 3, Magnus Gullerud 1, Christian O'Sullivan 5, Harald Reinkind 1, Espen Lie Hansen 2. Toppscorer Hviterussland: Sergej Rutenka 9.

Dommere: Gjeding/Hansen, Danmark.

Utvisninger: Hviterussland 6 x 2 min., Norge 6 x 2 min.

Norge til hovedrunden og kamper mot Frankrike, Polen og Makedonia.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer