Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge knuste Kina på isen med 16-2

Anført av en hjemvendt Tore Vikingstad knuste Norge en ung og urutinert utgave av Kina med 16-2.

Tore Vikingstad sa takk for seg i Viking i 1996. Torsdag stoppet han på tre mål og tre assist. Mestscorende var backen Mats Trygg med fire scoringer da Norge gjorde kort prosess med Kina i OL-kvalifisering.

Det begynte imidlertid tregt for de norske spillerne. Førsteperioden ble lenge en gjesp før nordmennene slapp til i et av mange overtallspill. Tore Vikingstad var sistemann på pucken. Så ble alt bare rot. Så rotete at Kina først utlignet med en mann mindre på isen for så å ta ledelsen 2-1 etter passivt og svakt norsk spill.

Før kampen ble det snakket om den største norske landslagsseier gjennom tidende; 24-0 over Belgia fra C-VM i 1974. Sist gang Norge slo Kina var i Ungarn i 2002 og da endte det med seier 12-2.

Full kontroll

Sensasjonen lå bare i luften i en liten stund. I midtperioden fikk nordmennene uttelling på de fleste av sjansene. Mats Trygg (2), Johnny Nilsen, Øystein Olsen og Jonas Andersen sto for målene.

Også i siste periode rant målene jevnt og trutt inn og til slutt sto det 16-2 på lystavlen. Tore Vikingstad (2), Mats Trygg (2), Per-Åge Skrøder, Tommy Jakobsen, Øystein Olsen, Anders Myrvold, Erik Ryman og Kenneth Larsen laget målene.

Neste kamp for de norske iskrigerne bør heller ikke by på store problemer. Serbia og Montenegro tapte 0-13 for Ungarn og skal ikke være noen målestokk for det norske laget.

Hvis Norge tar seg videre fra OL-kvalifiseringen i Stavanger, noe alle faktisk forventer, vil de neste motstanderne på veien mot Torino-OL høyst sannsynlig bli Danmark (10/2-05), Sveits (12/2-05) og Japan (13/2-05).

Den turneringen spilles i Kloten i februar. Eneste usikkerhet er om Frankrike eller Polen ikke skulle klare å ta seg videre fra sine førkvalifiseringsturneringer. Da overtar Norge deres seedingplass og havner i en annen gruppe.

Alternativene blir da å møte Hviterussland, Latvia og Slovenia i Riga eller Ukraina, Østerrike, Kasakhstan i Klagenfurt.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media