Norge knuste Nederland

Norge vant som ventet åpningskampen i ishockey-VM mot Nederland. Det ble til slutt 8-0.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kampen må betegnes som en ren transportetappe med tanke på opprykk, som er målet selv om ikke landslagssjef Roy Johansen vil snakke om transportetapper i et VM. For ham er alle kamper like viktige. Dagens kamp måtte bare være viktig med tanke på at man nå endelig er i gang.

De nederlandske gjestene skulle vise seg å ikke gi de norske vertene spesielt store problemer. Det som var viktigst var seier og at laget ikke brukte altfor mye krefter. Det er langt tøffere motstand senere i mesterskapet, med den tenkte VM-finalen mot Hviterussland søndag.

Det norske laget klarte seg ikke helt skadefritt gjennom åpningskampen. Lars Peder Nagel pådro seg en liten hjernerystelse, mens keeper Joakim Wiberg pådro seg en liten strekk i hoften og ble erstatter av Tommy Lund i siste periode.

Bortsett fra disse skadene kom nordmennene greit i gang. De skapte tidlig et solid trykk inne i den nederlandske sonen. Johansens gutter levde litt farlig da de lot Kevin Hoogsteen komme alene med Wiberg. Norges sisteskanse hadde derimot ingen problemer med å redde forsøket.

De norske spillerne hadde mye større fart på skøytene enn sine motstandere og det førte til at «de oranje» måtte ty til en del hektinger som igjen førte til mange utvisninger. Noe som ble effektivt utnyttet.

I det første overtallsspillet klarte Lars Peder Nagel å lure inn den første pucken i det nederlandske buret. Akkurat mens en nederlender kom inn på isen igjen etter en utvisning satte VM-debutant Jonas Andersen inn 2-0.

I midtperioden gjorde de norske iskrigerne nærmest som de ville unntatt å score før en annen debutant, Patrick Thoresen, endelig kom i scoringsprotokollen da han styrte inn et skudd fra Jarl Espen Ygranes. Thoresen var stadig en trussel da han dro sine finter og dragninger med en motstander ofte oppe på ryggen.

I siste periode fikk nordmennene mange muligheter til både å spille 5 mot 4 og 5 mot 3. Det førte til at Tommy Marthinsen scoret 4-0 og 6-0. I mellomtiden hadde Øystein Olsen gjort Norges femte mål. Det ble den reneste ketchupeffekten, for få sekunder senere gjorde Martin Knold både 7-0 og 8-0.

Tommy Marthinsen ble ikke ufortjent kåret til Norges beste spiller av IIHFs egen jury.

I morgen er Storbritannia norsk motstander. Britene tapte 3-5 for Ungarn i sin åpningskamp.

(NTB(

Den nederlandske keeper Martin Trommelen redder et skudd under åpningskampen mot Norge under B-VM i ishockey.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer