Norge knuste Østerrike på 30 minutter

Den norske VM-drømmen lever fortsatt, men håndballjentene var et sørgelig syn i en halvtime av dagens åttedelsfinale mot Østerrike. Norge vant 24-18 etter å ha ligget under 6-12 ved pause.

Tonje Sagstuen og de andre fikk sin revansje.

- Jeg synes det var råsterkt måten laget reiste seg på, sa Sagstuen etter at de verste norske jubelscenene hadde lagt seg.

- Det var godt å se at vi ikke ga opp uansett hvor ille det så ut. Omleggingen til 5-1-forsvar med Tonje Larsen lengst framme var det som avgjorde kampen, fortsatte Sagstuen som ble toppscorer med 10 mål.

Torsdag venter Sør-Korea i kvartfinalen. Sørkoreanerne vant kontrollert 29-26 mot Tsjekkia, og blir noe langt annet å bryne seg på for Norge.

Løftet

Etter en 1. omgang som med klar margin er det svakeste prestert av et norsk kvinnelandslag under Marit Breivik, løftet Norge seg flere hakk, og på et vips var svake Østerrike totalt avslørt.

Norge vant det første kvarteret etter pause med 10-1 og omgangen 18-6. Motstanderen brukte 16 minutter på å få inn det første spillemålet.

Keeper Jeanette Nilsen fikk hjelp av forsvaret og stoppet blant annet tre straffekast.

Håpløst

De medaljeforgylte norske håndballjentene så ut til å grunnstøte i VM- sluttspillet. En halvtimes kollaps ga Østerrike det som så ut til å være et uinntagelig forsprang ved pause.

Dagens 1. omgang kunne blitt et lengelevende mareritt for de norske deltakerne. Over 30 ballbesittelser endte i bare seks mål (tre straffer). Det rutinerte, men ordinære østerrikske laget kan nesten ikke ha trodd sine egne øyne.

Norge spilte som med tvangstrøyer, og spillerne var stive og kantete i avslutningene. Det var med på å gjøre Østerrikes målvakt Tanja Dshandshgava til banens beste.

(NTB)

VANT TIL SLUTT: <B>Tonje Sagstuen, Susann Goksør og de andre norske håndballjentene klarte tilslutt å hale i land den viktige seieren mot Østerrike i åttedelsfinalen i dag.