Norge knuste Slovakia

Sikret gruppeseieren.

Foto: Scanpix
Foto: ScanpixVis mer

||| • Norge - Slovakia 4-0

Norges kvinnelandslag i fotball sikret gruppeseieren i VM-kvalifiseringen med stil da Slovakia ble slått 4-0 lørdag. Norge trengte bare ett poeng på sitt tokt til Slovakia og Makedonia for å bli gruppevinner, men landslagssjef Eli Landsem var storfornøyd med at spillerne hennes ytte langt mer enn strengt nødvendig. — Jeg er veldig godt fornøyd med gjennomføringen. Spillerne gjorde til punkt og prikke det vi var enige om, og de sto på i 28 varmegrader, sa Landsem til NTB etter den sterke borteseieren som betyr at Norge langt på vei er garantert å seedes i trekningen av omspillet. — Det er viktig. Vi møter en gruppevinner uansett, og det kommer til å bli sterke lag også blant de useedede, men vi vil svært gjerne holde oss blant lagene som blir seedet, sa Landsem. Norge vant bare 1-0 hjemme mot Slovakia i fjor, men imponerte i returkampen og avgjorde kampen med tre raske mål i første omgang. — Hjemmekampen var litt spesiell, for vi hadde mange syke spillere, men det er riktig at vi slet veldig. I dag fikk jeg tidlig ned pulsen på siden, sa Landsem.
Fort gjort Lise Klaveness skaffet straffesparket Trine Rønning omsatte i ledelse i det 22. minutt. Solveig Gulbrandsen doblet ledelsen da hun styrte inn Ingvild Stenslands cornerserve, mens Emilie Haavi satte inn 3-0 ved nærmeste stolpe på innlegg fra Klaveness i det 34. minutt. — Da var det avgjort. Vi byttet litt, og 2. omgang var litt mer rotete. Det fjerde målet var et selvmål av keeper, men det kom på et godt angrep fra oss, sa Landsem. Onsdag avslutter Norge kvalifiseringen med bortekamp mot poengløse Makedonia, som har sluppet inn 61 mål på sju kamper til nå. — Makedonia er et lag vi skal slå, lover Landsem.
Spennende Dermed blir Norge seedet i trekningen 30. august. Da skal de åtte gruppevinnerne trekkes mot hverandre to og to. De fire vinnerne går til VM-sluttspillet i Tyskland neste år. Taperne får en ny sjanse. De gjør opp om en omspillsplass mot et lag fra Concacaf-regionen. — Trekningen blir kjempespennende. Det er ingen dårlige lag som går videre, men vi er superoptimister og ønsker å sikre VM-plass i første omgang. Taperlagene får en ny sjanse, men den veien er veldig lang, mener Landsem, som var fornøyd med mange lørdag. — Begge backene (Hedda Strand Gardsjord og Torill H. Akerhaugen) var gode, og Lisa-Marie Woods gjennomførte 100 prosent. Og i dag var ingen dårlige, sa hun.

(NTB)