Norge knuste Ungarn 5-0 i EM-kvaliken

Tok tre viktige poeng på bortebane.

VIKTIG SEIER: Kaptein Ingvild Stensland og Norge ble altfor sterke for Ungarn og Angela Shulzer i Budapest i kveld.Foto: SCANPIX/REUTERS/Bernadett Szabo
VIKTIG SEIER: Kaptein Ingvild Stensland og Norge ble altfor sterke for Ungarn og Angela Shulzer i Budapest i kveld.Foto: SCANPIX/REUTERS/Bernadett SzaboVis mer

Landslagssjef Eli Landsem var storfornøyd etter Norges maktoppvisning mot Ungarn onsdag. 5-0-seieren var meget viktig for å henge med i EM-kvalifiseringen.

To av de norske scoringene kom ved Hege Hansen, som ble byttet inn ved pause. Norge hadde god kontroll hele kampen og kunne kontrollere inn femmålsseier etter å ha ledet 2-0 ved sidebytte.

- Dette var deilig. Vi hadde full kontroll, og etter å ha justert litt i pausen ble det bare moro. Vi skapte mye og var farlige hele tiden. Det var bare å nyte det, sa Landsem til fotball.no.

Målfest
Den første scoringen sørget Cecilie Pedersen for allerede etter sju minutters spill. Gry Tofte Ims doblet ledelsen etter en halvtime.

Hansen gjorde 3-0 på en corner kun sekunder etter at hun ble byttet inn for Trine Rønning. Etter en time satte Nora Holstad Berge inn 4-0-målet på corner fra kaptein Ingvild Stensland. Sistnevnte mente imidlertid at hjørnesparket gikk rett i mål.

- Krangelen pågår fortsatt, men jeg tror det var Nora, smilte Landsem.

Hege Hansen rundet av til 5-0 med sin andre nettkjenning for dagen fire minutter senere.

- Hege var farlig hele tiden og scoret med en gang hun kom innpå. Hun var god i dag, mente landslagssjefen.

Viktige poeng
Seieren betydde at Norge klatret til 2.-plass i sin EM-kvalifiseringsgruppe, ett poeng bak Island og ett foran Belgia. Island tar imot belgierne til toppkamp i gruppe 3 senere onsdag.

Norge slo også Bulgaria 3-0 lørdag. Landsem er klar på at seks poeng i de to kampene var nødvendig for å henge med i kampen om EM-plass.

— Det er rett og slett godt. Det gjorde ingenting med den tidlige scoringen, jeg var ganske trygg i dag. Spillerne svarte på tiltale og kan ta påskeferie med god samvittighet.

(NTB)