Norge knuste verden

Bjørn Dæhlie og de andre norske langrennsgutta overbeviste stort under dagens herrestafett på Beitostølen med en første, tredje og fjerdeplass. Dæhlie var forøvrig suveren på sin etappe.

Nannestads store sønn viste konkurrentene hvor skapet skal stå på dagens verdenscupstafett i langrenn. Gårsdagens individuelle seierherre gjorde kort prosess med konkurrentene halvveis på siste etappe i den klassiske stafetten på Beitostølen.

- Jeg slo til da konkurrentene virket noe nølende. Morsomt var det også å vinne en klassisk stafett. Der har finnene vært svært gode de senere år, slo Dæhlie fast. Norge har ikke vunnet en klassisk verdenscupstafett for menn siden 1992-93-sesongen.

Verdensstoppen i langrenn er ikke stor. Få land kjemper i toppen. I dag plasserte tre norske lag seg blant de fire beste på langrennsstafetten for menn.

En stund på tredje etappe lå tre norske lag i tet, men finnen karret seg opp på 2. plass ved siste målpassering. På det laget gikk blant annet 39 år gamle Harri Kirvesniemi.

Har funnet veien

- Helgen på Beitostølen har vært positiv. Den viste at forberedelsene til denne sesongen også har vært riktige. Det er fint å ta med seg mot OL, mente Dæhlie, som neste helg skal gå rennet i Trysil. Dit kommer også Thomas Alsgaard og Erling Jevne.

Hellelandsbuen Tor Arne Hetland, forrige helgs vinner sammen med Dæhlie, fikk smake nannestadløperens medisin i dag. Han gikk siste etappe på Norge 3 og kjempet i toppen.

- Jeg kunne ikke svare da Bjørn stakk. Fortsatt er han et par nummer for stor, mente Hetland, som i går mislyktes i den klassiske 10 kilometeren og endte på 57. plass.

Som ei kjerring


På dagens norske vinnerlag gikk Thomas Alsgaard, Anders Eide, Erling Jevne og Dæhlie. Mest misfornøyd etter løpet var Thomas Alsgaard.
- Jeg gikk som ei kjerring. Falt gjorde jeg også, sa Alsgaard, som syntes det gikk tungt hele veien. Men han er i rute. I går gikk han et bra løp og endte på 7. plass.
- Jeg jobber videre. Formen kommer, kommenterte Alsgaard. Anders Eide er ingen mann av store ord, men var slett ikke misfornøyd med verdenscuppremieren.
- Stafetten var sånn passe, mente han. Gårsdagens 10 kilometer var iallfall mer enn passe. Han endte på 8. plass. Hans beste verdenscupplassering noensinne er en 6. plass fra Lahtis i 1996-sesongen.
Verdenscupen i langrenn fortsetter med stafetter i Santa Caterina i Italia 7. desember. Kun stafetter i fri teknikk står på programmet.

<B>SUVERENE:</B> Bjørn Dæhlie og de andre norske langrennsgutta knuste verdenseliten i dag.
<B>Norge vant</B>