Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge knuste verdenseliten med halvt «B-lag». Vant siste renn før VM

- Nå gleder vi oss til VM!

IMPONERTE: Norges herreskiskyttere vant dagens stafett. Nå er VM i Holmenkollen det neste som står på programmet.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
IMPONERTE: Norges herreskiskyttere vant dagens stafett. Nå er VM i Holmenkollen det neste som står på programmet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Uten Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen hadde Norge et kraftig svekket lag før dagens herrestatefett i amerikanske Presque Isle.

Det hindret imidlertid ikke de norske skiskytterne i å knuste hele verdenseliten. Riktignok manglet også flere av de andre nasjonene enkelte sterke utøvere, men å vinne uten Svendsen og Bjørndalen er uansett en strålende prestasjon.

Dette var den siste konkurransen før årets skiskytter-VM. Det betyr at Norge fikk en strålende generalprøve før mesterskapet i Holmenkollen i mars.

Lars Helge Birkeland, Erlend Bjøntegaard, Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø sørget for norsk stafettriumf 30 sekunder foran Frankrike, som på sin side manglet Martin Fourcade.

Tyskland - uten Simon Schempp - endte på 3. plass, 43 sekunder bak det norske vinnerlaget.

- Nå gleder jeg meg så til VM i Oslo. Da skal det forhåpentligvis bli norsk seier igjen, ropte NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

Norge vekslet rundt 50 sekunder bak lederen etter både første og andre etappe, men så var det duket for brødrene Bø. Først gikk lillebror en eventyrlig sterk etappe og tok igjen samtlige konkurrenter og sendte sin storebror ut i tet.

Dernest avgjorde storebror Tarjei duellen mot Frankrike og sikret norsk stafettriumf. Både Johannes og Tarjei Bø gikk lynraskt i sporet og skjøt strålende på standplass. Brødrenes superetapper var nok til å sikre norsk seier i Presque Isle.

Det betyr at de norske gutta kan smile inn i de siste ukene før VM i Kollen, som starter 3. mars og avsluttes ti dager senere.

I SLAG:  Johannes Thingnes Bø gjorde en ny superetappe for Norge.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
I SLAG: Johannes Thingnes Bø gjorde en ny superetappe for Norge. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer