Norge kom på 5. plass i Algarve Cup

Vant etter straffesparkkonkurranse.

TØFT: Norge havnet i en vanskelig gruppe i Algarve Cup, og måtte ta til takke med en 5.plass til slutt. Foto: (AP Photo/Armando Franca)
TØFT: Norge havnet i en vanskelig gruppe i Algarve Cup, og måtte ta til takke med en 5.plass til slutt. Foto: (AP Photo/Armando Franca)Vis mer

Norges kvinnelandslag i fotball avsluttet Algarve Cup med straffeseier mot Danmark i kampen om femteplass onsdag.

Norge reiste til Portugal i håp om å vinne turneringen. Det ble en god start med seier over Finland i første kamp, men Eli Landsems utvalgte endte på tredjeplass i sin gruppe etter å ha tapt for både USA og Japan.

Heller ikke mot Danmark ble det norsk seier, men etter 90 målløse minutter sikret Norge seg femteplassen med 5-4-seier på straffespark.

Lise Klaveness så sin straffe reddet, men Madeleine Giske, Nora Holstad Berge, Runa Vikestad, keeper Ingrid Hjelmseth og Melissa Wiik scoret på sine. Ettersom to av seks dansker misset, ble det norsk seier.

- Vi spilte bra de første 20 minuttene. Vi skapte mye og burde satt et par av sjansene, men så lot vi dessverre danskene slippe inn i kampen, sa Landsem til fotball.no.

Avsluttet i undertall Hun gjorde fire bytter i pausen, og med friske bein løftet Norge seg i annen omgang. Men så ble to norske spillere skadet. Først måtte innbytter Gry Tofte Ims ut igjen etter en halv omgang. Så ble også Cecilie Pedersen skadd.

Da Pedersen måtte ut, hadde Norge brukt opp alle byttene. De siste 20 minuttene måtte laget derfor spille i undertall.

- Likevel greide vi å holde nullen, og det er vi fornøyde med. Samtidig fikk vi øvd oss på straffesparkkonkurranse, sa Landsem.

Femteplass er dårligere enn hun så for seg i turneringen.

Klar beskjed - Vi nådde ikke helt opp nå, men vi havnet i den tøffeste gruppa, og vi har prøvd ut mye nytt. Både spillere og formasjoner er testet ut, og nå vet vi bedre hva som fungerer og hva som må bli bedre. USA er rangert som nummer én i verden og Japan som nummer fem, så nå vet vi hvilket nivå vi må opp på, sa Landsem til fotball.no.

Norge forbereder seg til sommerens VM-sluttspill i Tyskland. Verken Finland eller Danmark er VM-klare.

(NTB)