Norge kom til kort mot Russland i generalprøven

Pellerud misfornøyd med innsatsen.

GRAHAM-DOBBEL: Caroline Graham Hansen var en av de norske jentene som viste at de har EM-formen inne. Det holdt likevel ikke mot Russland. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
GRAHAM-DOBBEL: Caroline Graham Hansen var en av de norske jentene som viste at de har EM-formen inne. Det holdt likevel ikke mot Russland. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpixVis mer

Kvinnelandslaget i fotball må heve seg betraktelig om det skal bli et godt EM i Sverige. Fredag ble det 2-3-tap for Russland.

Landslagstrener Even Pellerud var alt annet enn fornøyd.

- Dette var ingen kamp vi kan være stolt av. Kampen var ikke bra. Vi spilte overraskende svakt. I det siste har vi spilt bra, men det gjorde vi ikke i dag. Vi slapp inn mål på ugunstige tidspunkter, så ble vi slappe i forsvar, og det skapte en mental uro som gjorde at vi aldri klarte å komme tilbake. Vi ble hardt straffet etter merkelig avgjørelser, sa Pellerud til TV 2.

God start til ingen nytte Caroline Graham Hansen ga Norge ledelsen både 1-0 og 2-1, uten at det hjalp.

Det første målet kom allerede etter to minutters spill. 2-1-scoringen kom kvarteret ut i 2. omgang.

Etter 2-1-scoringen slo Russland umiddelbart tilbake etter en heading av kapteinen Ksina Tsybutovitsj.

Samme kvinne fikk sjansen fra straffemerket etter 60 minutters spill. Ingrid Hjelmseth reddet straffen, men Tsybutovitsj satte returen i mål.

Island Dermed har Norge tapt sine to siste kamper under oppkjøringen til EM i Sverige som starter kommende uke. I den forrige kampen tapte Norge 0-1 for Frankrike. Da var Norge ganske god. Det var ikke tilfellet fredag.

Laget må skjerpe seg til den første EM-kampen mot Island kommende onsdag.

- Vi er nødt til å finne tilbake til roen. Dette tapet var langt fra optimalt med tanke på EM, sa Pellerud.

Kjipt Tomålsscorer Caroline Graham Hansen gledet seg over scoringene, men det var også det. Stabæk-spilleren likte ikke at Russland stakk av med seieren.

- Vi gjorde det vanskelig for oss selv. Vi var for usikre bak. Sløvt av oss, sa 18-åringen som blir mesterskapsdebutant i Sverige.

Hun fant likevel noe bra å ta med seg videre til Kalmar og EM.

- Vi gjorde mye bra framover. Det var det beste med kampen, mente Hansen.

(NTB)