SPRINTTRENER:  Arild Monsen.  Foto: NTB Scanpix
SPRINTTRENER: Arild Monsen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Norge krever at omstridt sprintløype stenges

Svenskene: - Liker den ikke.

ØSTERSUND(Dagbladet): Lørdagens sprint i Østersund blir den siste gjennomkjøringen før VM-sprinten i Falun torsdag.

Løypa i Østersund er krevende, men mange krappe svinger og småhopp.

Trang og kort -  Det blir litt trang og litt kort. På en måte er det en artig løype, men jeg hadde helst sett at det hadde vært slik senere i sesongen. Den første bakken er litt for bratt, sier sprinttrener Arild Monsen til Adressaavisa.

Tidligere i dag gikk  han ut og krevde at løypa ble stengt før løpet startet - med støtte fra Sverige. Grunnen: De er redd løs snø skal gjøre løypa enda mer krevende og farlig bare dager før VM:

- Vi vil diskutere knallhardt på lagledermøtet å stenge hele løypa før start. Hvis ikke blir sporet ødelagt. Flere nasjoner har kommet til meg og vi er på samme linje i denne saken, sier Monsen til adressa.no.

I fredagens test av løypa var det flere som sleit. 

Og seinere på dagen får Dagbladet bekreftet av landslagskoordinator Ulf Morten Aune  at de de har får gjennomslag. Løypa blir stengt fram til rennstart.

Svensk kritikk Også det svenske laget er misfornøyd med løypa.  De forteller at løypa er kontroversiell.

-  Det kommer til å bli mange problemer. Løypa er trang, og den er for kort til å passe meg, sier Halfvarsson til Expressen.

Ida Ingemarsdotter følger opp:

- Noen kommer til å mener at det ikke blir et skirenn, mer et show. Det er en løype du enten liker eller misliker, sier hun til Expressen.