FOR TØRT: Ada Hegerberg og Norge hadde ingen problemer med å slå VM-debutant Thailand i kveld. Men flere av de norske spillerne klaget på kunstgresset på Landsdowne Stadium i Ottawa. Banen var altfor tørr og for dårlig vannet, noe som blant annet gir større skaderisiko. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
FOR TØRT: Ada Hegerberg og Norge hadde ingen problemer med å slå VM-debutant Thailand i kveld. Men flere av de norske spillerne klaget på kunstgresset på Landsdowne Stadium i Ottawa. Banen var altfor tørr og for dårlig vannet, noe som blant annet gir større skaderisiko. Foto: Berit Roald / NTB ScanpixVis mer

Norge krever bedre vanning av VM-banen

Frykter skader.

OTTAWA (Dagbladet): Samtlige norske spillere Dagbladet snakket med etter 4-0 seieren mot VM-fersking Thailand i går, klaget på kunstgressbanen på Landsdowne Stadium i Ottawa.

- Altfor dau, sier Trine Rønning.

- Ballen oppfører seg anderledes, sier Solveig Gulbrandsen.

- Banen er altfor tørr, konstaterer landslagssjef Even Pellerud.

- Hvilke konsekvenser gir det?

- To ting. For det første blir tempoet i spillet dratt ned. Dessuten blir spillerne mer skadeutsatt av å spille på så tørre baner, sier han til Dagbladet.

Krever bedring Før kampen i kveld, og i pausen, kom et helt arbeidslag inn på banen med en enorm brannslange og sprutet litt vann hist og pist. Langtfra godt nok ifølge den norske langledelsen.

I Norge er kunstgressbaner langt mer vanlig enn de - foreløpig - er i Canada. Og i motsetning til de fleste baner i Norge, har ikke Landsdowne Arena noe innebygget vanningsanlegg.

Her er det den gode, gamle hageslange-metoden som brukes.

- Dette må de bare fikse, sier Pellerud.

- Kommer dere til å kreve at det blir gjort?

- Jeg tror brevet allerede er sendt.

Mye kritikk Det har vært rettet mye kritikk mot at hele VM konsekvent spilles på kunstgress. Den amerikanske stjerna Sydney Leroux krevde sammen med flere andre profiler før VM at kunstgresset ble fjernet.

- Menn ville aldri godtatt dette. Hvorfor skal vi spille på "kunstig betong", spurte hun da.

De norske spiller,e som er godt vant med dette underlaget, har aldri protestert. Men Pellerud ser heller ikke underlaget som noen norsk fordel.

- Kunstgress blir mer og mer vanlig over hele verden faktisk. Jeg tror ikke det er noen fordel for oss å spille på dette underlaget, sier han.

Men skal kunstgress fungere optimalt, må det altså vannes skikkelig. Og der har arrangørene mye å gå på ifølge det norske laget.