Norge kriget til seg seier - Ødegaard ble historisk

Høgmo gamblet og vant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Norge - Bulgaria 2-1 (1-1)

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Det var Joshua King alle snakket om etter to scoringer og én assist i 3-0-seieren over Malta. I kveld måtte Blackburn-spissen ut med skade på stillingen 1-1 i starten av 2. omgang.

Det så først ut til at Per-Mathias Høgmo kalte bort 15 år gamle Martin Ødegaard for å erstatte han. Istedenfor valgte landslagssjefen å gi Håvard Nielsen muligheten, mens Ødegaard ble historisk som tidenes yngste i EM-sammenheng 26 minutter før full tid.

Begge byttene ga effekt. Mens Ødegaard spilte en beskjeden rolle i angrepet som ledet til 2-1, avsluttet Nielsen det på utsøkt vis. Mot slutten av kampen kjempet de norske guttene heroisk for å sikre seieren.

- Det var ikke noe supermål, vil jeg si, sier matcvinneren selv sjenert til Max etter kampen.

- Det føltes egentlig bra, synes jeg, og nå på 1-1 kunne jeg komme utpå og først få til noe. Det var ekstremt godt å få et mål, fortsetter Nielsen.

På overtid ble det også bråk, med et tosifret antall spillere involvert, etter at Stefan Johansen taklet både ballen og den bulgarske treneren ved sidenlinjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer