Norge kunne juble først. Men så snudde USA VM-kampen

Kun slått med ett mål.

• Norge - USA 1-2  (1-1, 0-1, 0-0)

(Dagbladet): Norge fikk en så mye bedre på dagens VM-kamp enn hva tilfellet var i går. Russland ledet 4-0 over Norge allerede etter første periode i åpningskampen i VM, og vant til slutt 6-2.

I kveld var det de norske gutta som tok ledelsen først. Men dessverre endte det med en knepen seier til USA.

- Vi er skuffa nå. Gutta gjør en kjempejobb, men får dårlig betalt. Vi kunne fort ha leda med ett eller to mål etter første periode. Men det er en bra amerikansk målvakt. Mange hever seg veldig mye fra forrige kamp, og vi viser god lagmoral, sier landslagssjef Roy Johansen til Max etter kampen.

Ole-Kristian Tollefsen kom til skudd, og returen banket Morten Ask inn i de amerikanske nettmaskene i det sjuende minutt.

Norge virket til å være mye tryggere på egen ferdigheter mot USA, men greide ikke å hindre utlikning i det 13. minutt.

Snudde kampen Lars Haugen reddet det første skuddet, men returen endte opp hos Trevor Lewis, som fikk satt pucken inn bak Haugen - som var foretrukket i dag foran gårsdagens keeper Lars Volden.

Skuddstatistikken i første periode viste 13-10 til Norge.

FØRST: Morten Ask satte inne kampens første mål - men så snudde amerikanerne kampen. Foto: AFP PHOTO / JOE KLAMAR / NTB Scanpix
FØRST: Morten Ask satte inne kampens første mål - men så snudde amerikanerne kampen. Foto: AFP PHOTO / JOE KLAMAR / NTB Scanpix Vis mer

Over i andre periode styrte USA mer av spillet, og holdt tempoet oppe. I det 26. spilleminutt tok amerikanerne en fortjent ledelse. Torey Krug fyrte av fra blålinja, og Brock Nelson styrte pucken forbi Lars Haugen, til 1-2 for USA.

Finland neste USA hadde sjansen til å få et virkelig grep om kampen da de spilte fire mot tre, men amerikanerne - i likhet med Norge - greide ikke få noe ut av sine powerplayer.

I tredje periode svingte spiller frem og tilbake, fortsatt med et amerikansk overtak. Men flere mål ble det ikke i kampen, mye takket være godt keeperspill fra Lars Haugen, og dermed ble Brock Nelson matchvinner.

- Det er surt. Jeg føler vi spiller en bra match. Vi skaper litt, det er klart de er gode hockeyspillere, men jeg synes vi spiller bra, sier Ole-Kristian Tollefsen.

- Jeg synes vi gjør en veldig mye bedre match enn i går. Det er veldig små marginer som gjør at vi ikke tar poeng i dag, sier Lars Haugen.

Neste kamp for Norge er mot Finland mandag.