FIKK FRANSK JULING: Norge var uvanlig svake defensivt og målvaktene Katrine Lunde Haraldsen (bildet) og Kari Aalvik Grimsbø måtte se 34 baller bak seg. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
FIKK FRANSK JULING: Norge var uvanlig svake defensivt og målvaktene Katrine Lunde Haraldsen (bildet) og Kari Aalvik Grimsbø måtte se 34 baller bak seg. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Norge lakk som en sil mot Frankrike

34 baklengs i sjumålstap i World Cup.

Keeper Katrine Lunde Haraldsen er en vinnermaskin av de sjeldne for Norge, men onsdag møtte hun og laget helt veggen mot Frankrike: 27-34-tap.

Györ-målvakten kom inn på stillingen 7-10. Kari Aalvik Grimsbø hadde startet svakt og ble tatt av. Lunde Haraldsen åpnet godt, men slapp så inn ni strake skudd. Det siste på et direkte frikast som ga fransk 20-14 ved pause.

Dermed kom Grimsbø inn igjen fra start av 2. omgang.

Etter tapet står Lunde Haraldsen med 133 seirer, seks uavgjorte og 37 tap med landslaget. Det gir en seiersprosent på 75. Men slike tall egner seg ikke som trøst for henne.

- Nei, jeg blir bare en mer og mer dårlig taper etter hvert som årene går. Nå er jeg bare sint og irritert. Det er godt vi ikke taper så ofte. I denne kampen lyktes vi ikke med så veldig mye. Vi gjorde vel egentlig nesten alle de feil vi kunne, sier Lunde Haraldsen til NTB.

Fjerde strake Dette var det fjerde norske nederlaget på rad mot Frankrike. I sommer ble det 18-29 og 19-29 etter 18-22 i april.

De norske jentene ga bort ballen altfor lett og for ofte. Tekniske feil og bomskudd åpnet for franske muligheter til kontringer. Forsvarsmessig satt heller ikke spillet, og de norske keeperne hadde en kveld de kan sette en rød strek over. De hadde bare ti redninger totalt.

Kristine Lunde-Borgersen, Tonje Nøstvold og Linn Jørum Sulland sto over onsdag. Unge Amanda Kurtovic (tre mål) fikk sjansen og viste at hun er et navn for framtiden. Flere unge spillere spilte sammen og dro med seg nyttig erfaring.

Verdenscupen fortsetter mot Romania (utslått etter to tap så langt) torsdag. Norge risikerer å ikke komme seg videre til semifinalen, i så fall for første gang på de seks siste verdenscupene.

Slås Norge ut, blir det trolig treningskamper lørdag og søndag.

Tøft Landslagstrener Thorir Hergeirsson står overfor en svært utfordrende høst. Gro Hammerseng (gravid) spiller ikke VM. At Tonje Larsen også sier nei, er ikke usannsynlig selv om den beslutningen nok drøyer. Deler av superklassen i laget fra fjorårets EM er dermed borte.

Norge har cirka ti kamper å spille inn laget på. Situasjonen i dag tilsier bare en rolle som liten outsider i VM.

- Jeg synes vi avsluttet kampen brukbart. Vi kunne levd med 14 baklengs i begge omganger, men ikke 20 før pause. Vi knotet litt og hang ikke helt sammen. Vi fikk ikke samme dynamikk i midtforsvaret (som mot Tyskland). Frankrike fikk skyte fra sju meter. Det gjorde også at keeperne våre ikke kom helt med, sier Hergeirsson til NTB.

Det er lenge siden forrige gang det var slik. Man må helt tilbake til VM i 2005 for å finne en mer vrien situasjon. Da ble laget rammet av en rekke skader på høsten og endte som nummer ni i mesterskapet i St. Petersburg.

- Vi har den tiden vi har fram til det. Og vi kan komme opp på det nivået, men da gjelder det å lære fort.

I gruppespillet i Brasil-VM møter det norske laget Montenegro, Angola, Tyskland, Kina og Island. De fire beste går videre til cupspillets første fase, åttedelsfinale.

(NTB)