Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge leder skiflygings-VM suverent: - Slår knockout på konkurrentene

Hoppet strålende i 1. omgang.

LEDER: Norge leder lagkonkurransen i VM i skiflyging med god margin før finaleomgangen i Kulm. Foto: EPA/EXPA/JFK
LEDER: Norge leder lagkonkurransen i VM i skiflyging med god margin før finaleomgangen i Kulm. Foto: EPA/EXPA/JFK Vis mer

(Dagbladet): Selv om bare én av de fire som vant VM-gull i lagkonkurransen i Falun fortsatt er med i verdenscupsirkuset, har Norge vært verdens beste hoppnasjon denne sesongen.

Med stort sett bare unge og uerfarne hoppere har den norske laginnsatsen vært strålende i renn etter renn. Derfor var Norge de aller største favorittene før lagkonkurransen i årets skiflygings-VM i Kulm.

Anders Fannemel, Johann André Forfang, Daniel André Tande og Kenneth Gangnes har gjort jobben i 1. omgang og sørget for suveren norsk ledelse.

Selv om både Fannemel og Forfang hoppet langt, henholdsvis 213,5 og 218,5 meter, var det Tande som med sine 206,5 meter under krevende forhold skapte et stort norsk forsprang til konkurrentene.

- Dette er en knockout på konkurrentene, ropte NRK-kommentator Christian Nilssen etter Tandes hopp.

Gårsdagens sølvvinner, Kenneth Gangnes, gjorde ikke sitt beste hopp. 207 meter var likevel nok til å beholde den norske ledelsen med god margin før finaleomgangen.

Norge leder suverent etter 1. omgang med 725,0 poeng. Østerrike følger nærmest med 691,8 poeng, mens bronsen ser ut til å stå mellom Tyskland (658,3 poeng) og Slovenia (655,7 poeng.)

- Jeg var veldig nervøs før hoppet, så dette var utrolig deilig. Nå må vi bare gjenta dette i 2. omgang, sier Tande til NRK.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media