Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge legger inn protest etter semifinale-tapet

Tyskerne hadde én mann for mye på banen.

ÅTTE TYSKERE: Tyskland hadde åtte spillere - og to "målvakter" - på banen med tre sekunder igjen av EM-semifinalen. Foto: Viasat.
ÅTTE TYSKERE: Tyskland hadde åtte spillere - og to "målvakter" - på banen med tre sekunder igjen av EM-semifinalen. Foto: Viasat. Vis mer

KRAKOW/OSLO (Dagbladet): Norge tapte EM-semifinalen mot Tyskland 33-34 etter en scoring rett før slutt.

Tyskerne jublet hemningsløst, men med fem sekunder igjen av kampen viser tv-bildene at Tyskland hadde seks utespillere og to menn kledd i keepertrøyer på banen i feiringa med tre sekunder igjen av kampen. Det er én for mye.

Nå bekrefter leder for den norsk EM-troppen, Heidi Tjugum, at Norge har lag inn protest overfor Det internasjonale håndballforbundet (EHF).

- Samtlige i støtteapparatet, med ledere, har sett videoen fra flere vinkler. Tyskland har gjort en feil. De har brukt to gule spillere (målvakter) på banen. På det grunnlaget har vi levert inn en protest på kampgrunnlaget. Det skal vi videre argumentere for innen klokken ni i morgen tidlig. Så er den saken i EHFs hender, forteller Heidi Tjugum til Dagbladet.

- Etterspill På tidspunktet hvor Tysklands forseelse fant sted, var det rundt fem sekunder igjen av kampen. Hvis medlemmer av sekretariatet eller dommerne hadde oppfattet situasjonen, skulle ifølge regelboka dette ha skjedd:

Sekretariatet eller dommerne skulle stoppet klokka. Tyskland skulle fått en mann utvist i to minutter, slik at de var seks spillere mot Norges sju på banen.

I tillegg skulle Norge fått ballen med fem sekunder igjen på klokka. Det kunne i utgangspunktet vært nok til å utlignet.
Kjelling har vært i kontakt med den norske ledelsen som etter kampen har vurdert situasjonen og om de skal protestere.

- De ser på dette som et regelbrudd. Og der har den norske landslagsledelsen et godt poeng, sier Kjelling.

- Hva tror du Norge får ut av dette?

- Ingenting. Historien viser at det er vanskelig å gjøre noe med dette, sier Kjelling til Dagbladet.

Det var Norges hovedleder i EM, Heidi Tjugum og håndballforbundets generalsekretær, Erik Langerud, som fredag var inne hos EHFs EM-sjefer og bestemte seg for å legge inn en offisiell protest.

Gul vest Viasat-kommantor Daniel Høglund tok opp den spesielle situasjonen på direkten, midt under semifinalen mellom Spania og Kroatia.

- Norge vurderer å legge inn protest. Tyskland har to keepere på banen i sluttsekundene. Dette kan få etterspill, sier TV 3-kommentator Daniel Høglund på direkten fra Polen.

Ekspert-kommentator Kristian Kjelling følger opp:

- Bildene viser klart at de er to keepere på banen samtidig, og det er det ingen tvil om, sier Kjelling.

KLAGER: Den norske leieren, anført av leder for troppen, Heidi Tjugum. Foto: Joachim Baardsen/Dagbladet
KLAGER: Den norske leieren, anført av leder for troppen, Heidi Tjugum. Foto: Joachim Baardsen/Dagbladet Vis mer

Kjelling fortsetter:

- Det er liten tvil om, det er en med gul vest inne og en målvakt som står i mål. Det er regelbrudd, så det er ikke noe problem. Tida skal stoppes, og en tominutter skal gis, sier Kjelling videre.

EKSPERT: Kristian Kjelling. Foto: Joachim Baardsen
EKSPERT: Kristian Kjelling. Foto: Joachim Baardsen Vis mer