LETT MATCH: Heidi Løke scorer et av sine mange mål for Norge mot Kina i Arena Santos i Brasil. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
LETT MATCH: Heidi Løke scorer et av sine mange mål for Norge mot Kina i Arena Santos i Brasil. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Norge lekte seg til 27-målsseier over puslete Kina

- Det var dette vi skulle gjort i går også, sier Herrem.

(Dagbladet): Vi fulgte VM-kampen direkte: Kina - Norge 16-43.

Et lekk Norge fikk en dårlig VM-start i Brasil med tap for Tyskland i gårsdagens åpningskamp, men mot langt svakere Kina i kveld fikk de norske jentene tilbake smilet.

Hele ti minutter gikk før Kina hadde første ball i nettet bak Katrine Lunde Haraldsen, og da var Norge allerede godt på vei mot tosifret.

- Vi snakket om at vi skulle kline til fra start og sette forsvaret, og det lyktes vi med, sier Heidi Løke til TV 2.

Hun ble kåret til Norges beste spiller, og ble toppscorer med sine syv fulltreffere.

- Det er ganske viktig at vi får en seier, at vi viser vi kan stå godt i forsvar og løper fra motstanderne. Det var det vi skulle gjort i går også, men det klarte vi ikke, sier Camilla Herrem.

Tidlig knockout
Kineserne gjorde seg naturlig nok mer bemerket på måltavla etter hvert, men var aldri i nærheten av å være noen målestokk for Thorir Hergeirssons spillere.

GRUNN TIL Å JUBLE: Norge tapte åpningskampen mot Tyskland, men reiste seg mot langt svakere kinesisk motstand. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
GRUNN TIL Å JUBLE: Norge tapte åpningskampen mot Tyskland, men reiste seg mot langt svakere kinesisk motstand. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Forsvarsspillet var av et helt annet kaliber enn mot Tyskland, og både kontringsspillet og bruken av kantene nærmet seg et nivå Norge kan være bekjent av.

Kalassifre
Norge ledet 20-7 til pause, og hadde avgjort kampen allerede da, men fortsatte kjøret i andre omgang.

Med 40 minutter spilt ledet Norge med 20 mål, og så en stund ut til å kunne overgå 28-målsseieren over kineserne fra 2009.

Fullt så ille ble det bare nesten, men 16-43 og 27-målsseier er likefullt oppskriftsmessig overlegent mot den antatt svakeste motstanderen i Norges gruppe.

Ifølge NTB er dette tiende gang Norge scoret minst 40 mål i en mesterskapskamp. Jentenes største seier i mesterskap kom for ti år siden, da Uruguay ble slått 48-11.

Også playmakeren Stine Bredal Oftedal stortrivdes.

- Dette gjorde at vi fikk bort all frustrasjon etter lørdagskampen. Da var jeg ganske langt nede, skuffet både over meg selv og laget. Jeg tok det litt med inn i søvnen, men til slutt var det bare å legge det bort. Men dette var gøy. Jeg synes vi spilte en meget god kamp, og vi holdt tempoet oppe hele veien, sier hun til NTB etter to mål og seks assist.

- Nå er VM i gang. Dette skal vi ta med oss videre til Island-kampen selv om vi må innrømme at Kina ikke er verdens beste lag.

Viktige kamper gjenstår
De norske jentene har spillefri i morgen, før de så møter Island tirsdag, Angola onsdag og Montenegro fredag.

Montenegro slo Norges overkvinner Tyskland 25-24 tidligere i dag.

Likevel, vinner Tyskland sine tre siste kamper (Kina, Angola og Island), er Norges sjanser til den attraktive førsteplassen i puljen omtrent lik null, ettersom innbyrdes oppgjør avgjør ved poenglikhet.

Toeren og treeren i Norges pulje møter høyst sannsynlig Spania og Sør-Korea fra gruppe B i åttedelsfinalen. Russland ser ut til å være i en egen klasse i kampen om førsteplassen i den puljen.