Norge lekte seg til EM-bronse

I 30 graders varme tok de norske U23-spillerne fullstendig luven fra tafatte nederlendere i søndagens EM- bronsefinale. Steffen Iversen ble matchvinner etter 90 hete minutter og 12 målsjanser.

Norges keeper Espen Baardsen hadde en svært rolig ettermiddag. To ganger var nederlenderne farlig frampå, men kom ikke nærmere enn et stolpetreff sekunder før pause. Baardsen fikk hånden på et frispark, og beviste igjen at plassen i VM-troppen er

fortjent.

Av med hatten

- Vi var nærmere 4-0 enn nederlenderne var scoring. Vi gjorde dem dårlige. Husk at flere av motstanderne er sentrale på nederlandske, spanske og franske topplag. Jeg tar av meg hatten for denne gjengen, sa en meget fornøyd landslagssjef Nils Johan Semb

til NTB.

- Steffen Iversen sprudlet i dag, selv i den sterke varmen. Det var helt sikkert 50 grader nede på banen, men han jobbet og slet som en galeislave og fikk skikkelig betalt med to mål, fortsatte Semb, som også ga skikkelig honnør til Vikings

midtbanesliter Bjarte Lunde Aarsheim.

- Han satte en høy standard med stor løpsintensitet i sterk varme. Han rev opp nederlendernes spill, og gjorde utvilsomt en av sine beste U-kamper noensinne, sa Semb, før han ble avbrutt av gratulasjonstelefon fra fotballpresident Per Ravn Omdal.

En «perle»

- Det første målet deler jeg med Andreas Lund. Han ble spilt fri i midten av Eirik Bakke, men keeperen reddet skuddet hans. Returen kom rett i bena mine litt ute på siden, og det var bare å sette returen i tomt mål, sa Iversen om den første

fulltrefferen etter 17 minutters spill. To minutter tidligere hadde en sentral Daniel Berg Hestad testet Nederlands keeper med et godt skudd.

- Det andre målet var, om jeg får si det selv, en liten «perle», fortsatte Iversen på klingende trøndersk.

- Bakke vippet ballen over midtstopperne, og jeg stakk inn bak dem inne i 16-meteren og vippet ballen over keeper. Da var løpet i hvert fall kjørt, fortalte Iversen, som etter kampen fikk en blomsterkvast som bevis på at han var banens beste spiller.

Historiske

Like før slutt skapte Iversen en dobbelsjanse på egenhånd og var millimetre fra å sette inn sitt tredje mål.

- Jeg var for sliten, men det spilte ingen rolle. Vi gjorde vår beste kamp i mesterskapet og vant medaljer. Alt fungerte, og vi serverte en kamp det står respekt av. Vi er et lag med stor L, avsluttet Iversen.

Med sine to fulltreffere sørget 21-åringen for at de norske U23-spillerne er de første norske, mannlige fotballspillere som har tatt medaljer i et internasjonalt seniormesterskap siden 1936. OL-laget har fått sine arvtakere etter 62 magre år.

(NTB)