Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge lekte seg til VM-kvarten

Smadret Tsjekkia med ti mål i åttedelsfinalen.

OVERLEGNE: Norge knuste Tsjekkia med ti mål og er klare for kvartfinale i VM i Serbia. Heidi Løke ble en av to norske toppscorere med fem mål i kveld. Foto: Bjørn Langsem
OVERLEGNE: Norge knuste Tsjekkia med ti mål og er klare for kvartfinale i VM i Serbia. Heidi Løke ble en av to norske toppscorere med fem mål i kveld. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

NOVI SAD (Dagbladet): Norge - Tsjekkia 31-21 (19-10)

Norge var aldri truet av Tsjekkia, og har fortsatt ikke tapt for tsjekkerne siden delingen av Tsjekkoslovakia i 1993.

Dermed er Norge klare for VM-kvartfinale i Beograd på onsdag, hvor de møter vertsnasjonen Serbia, som slo Sør-Korea 28-27 i en høydramatisk kamp i kveld.

Konsentrasjonsprøve Norges trener Thorir Hergeirsson innrømmet at han var nervøs før kampen.

- Dette er kanskje den ekleste kampen å spille for trenere og spillere når ambisjonene er høye. Jeg var ikke stressa, men man kjenner at fallhøyden er stor. «Grugledinga» er større enn i andre kamper, sa han til TV2 etter kampslutt, men var rask med å understreke:

- Jeg var trygg på at hvis vi satt forsvaret, så ville vi slå dem. Spørsmålet var hvor mye.

Hergeirsson ønsket ikke å trekke fram enkeltspillere, annet enn å skryte av keeperreserve Silje Solberg. Til tross for at det kladdet voldsomt i en tolvminuttersperiode i andreomgang, var han fornøyd med «juniorlagets» innsats.

- Det var en konsentrasjonsprøve. Vi ville vinne andreomgangen, og det gjorde vi til slutt. De unge spilte seg opp, sa han til TV2.

Mange scoret Tsjekkia yppet seg innledningsvis, og tok en tidlig 2-0-ledelse før de norske jentene fikk startet motoren. Men så reduserte og utliknet de norske kantspillerne Camilla Herrem og Linn-Kristin Riegelhuth med hvert sitt mål.

Utover i omgangen dro Norge fra med flere og flere mål. Etter halvspilt omgang hadde hele åtte norske spillere tegnet seg på scoringslista, og Tsjekkia tok timeout på stillingen 9-5 til Norge.

Godt strekspill Som da lagene møttes i september, skjedde mye etter innspill til streken. Fire av de ni første norske målene ble scoret fra seksmeteren etter innspill, i tillegg til to sjumeterstraffer skaffet av Isabel Blanco inne fra streken.

Heidi Løke fortsatte å score fra streken, Nora Mørk kom inn og scoret gang på gang fra høyrekanten, og det var i det hele tatt full gjennomtrekk i det tsjekkiske forsvaret.

Mari Molid, som til vanlig kun spiller forsvar, var med på kontringer og scoret to mål i første omgang.

Norge gikk til pause med 19-10-ledelse etter at hele 11 av 14 utespillere i troppen gikk til pause med en eller flere scoringer. Heidi Løke og Nora Mørk hadde fire hver.

Nesten alle scoret Drøye tre minutter inn i andre omgang, noterte Norges 12. spiller seg for scoring. Tonje Nøstvold, som ikke var på banen før pause, gjorde 20-10 på straffekast. Hun scoret tre kjappe mål til i løpet av de neste åtte minuttene, og ledelsen økte til tolv mål i norsk favør.

På det tidspunktet var kampen selvsagt avgjort, og ble preget av lekenhet fra begge sider. Ida Alstad scoret på en lekker flyverkombinasjon for Norge, mens andre forsøk var mindre vellykket. Selv tsjekkerne ville være med på leken, og forsøkte seg på flyvere.

Seks minutter før slutt scoret Sanna Solberg sitt første i kampen, og dermed var det bare Stine Bredal Oftedal som ikke hadde scoret.

Til slutt endte det med timålsseier 31-21. Nora Mørk og Heidi Løke ble toppscorere for Norge med fem mål hver.