<strong>STERKE:</strong> Norge viste styrke da de slo Sveits 4-1 i testkampen i Stavanger i kveld. Foto:  NTB Scanpix
STERKE: Norge viste styrke da de slo Sveits 4-1 i testkampen i Stavanger i kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Norge leverte en god testkamp mot Sveits

Vant 4-1 i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Når Norge reiser til VM i Sverige og Finland i mai, er Sveits blant motstanderne i gruppespillet. Torsdag fikk Roy Johansens menn en flott opplevelse mot en av nasjonene som normalt skal kjempe med Norge om avansement i VM. — Det var gøy å spille kamp i Norge igjen. Det var bra stemning på tribunen. Vi var ikke helt på topp, men har kvaliteter i laget som gjorde at vi avgjorde det. Dette var solid, men ikke noen toppkamp, sa KHL-profilen Mats Zuccarello Aasen til TV 2.

Slagskudd Växjö-back Jonas Holøs sendte Norge foran med et slagskudd fra blålinjen i første periode.

 I midtperioden førte Sveits mye av kampen, men målvakt Lars Volden holdt Norge foran med flere fabelaktige redninger. Volden spiller til daglig i finske Espoo Blues, og er normalt annetvalg for Norge bak Dinamo Minsks Lars Haugen. — Vi slet litt med noen lange bytt der vi slapp til litt for mange sjanser. Volden var bra og reddet oss i den perioden. Vi vet at han er en god målvakt. Han er seriøs og jobber bra, sa landslagstrener Roy Johansen om Norges oppvakte sisteskanse.

Fortjent redusering I tredje periode startet sveitserne også best. Norge koblet likevel et bedre grep etter hvert. Andreas Martinsen økte først til 2-0, før Ken

André Olimb ordnet en noe flatterende 3-0-ledelse i overtall. Juraj Simek dundret inn en fortjent redusering med snaut fire minutter igjen.

Måltyven Marius Holtet var på pletten da Sveits forsøkte å ta ut målvakten for å spille seks mot fire i sluttminuttet. Färjestad-spilleren fikk tak i pucken og sendte inn den definitive avgjørelsen i tomt mål fra langt hold.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer