Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge ligger an til ekstraplass i Europa

Leder UEFAs fair play-statistikk.

FLINKE TIL Å UNNGÅ DETTE: Morten Moldskred fikk gult kort av dommeren i Europa League-kampen mot Atlético Madrid i høst, men norske lag har oppført seg fint i Europa det siste året.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
FLINKE TIL Å UNNGÅ DETTE: Morten Moldskred fikk gult kort av dommeren i Europa League-kampen mot Atlético Madrid i høst, men norske lag har oppført seg fint i Europa det siste året. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Leder UEFAs fair play-statistikk ved årsskiftet. De tre nasjonene på statistikken får en ekstraplass i europacupen.

Laget vil gå inn i den første kvalifiseringsrunden. Norge fører an foran England og Sverige på rankingen som gjelder fra 1. mai 2010 til 31. april 2011.

Kriteriene for rankingen er positivt spill, respekt for motstanderen, respekt for dommeren, publikums og lagledernes oppførsel, samt gule og røde kort.

Plassen tilfaller laget som er best på den nasjonale fair play-rankingen, og som ikke er kvalifisert som serievinner, serietoer eller cupmester.

De ti beste på rankingen:

1) Norge 8,34, 2) England 8,225, 3) Sverige 8,172, 4) Irland 8,15, 5) Tyskland 8,148, 6) Danmark 8,12, 7) Island 8,088, 8) Finland 8,081, 9) Spania 8,064, 10) Frankrike 8,058.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling