- Norge liker ikke tiki-taka

Maltas landslagssjef.

RESPEKTFULL: Maltas landslagssjef Pietro Ghedin er ikke helt oppdatert på Norges FIFA-ranking. Foto: NTB Scanpix
RESPEKTFULL: Maltas landslagssjef Pietro Ghedin er ikke helt oppdatert på Norges FIFA-ranking. Foto: NTB ScanpixVis mer

VALLETTA (Dagbladet): Norsk sportspresse har sklitaklet Per-Mathias Høgmo med stadige referanser til den siste FIFA-rankingen. Der er Norge nede på 76.-plass, noe som er suveren nasjonal bunnotering. Vi er bak to Kongo-er, for eksempel. Bare seirer kan gi klatring, og et godt sted å begynne er Ta' Qali stadion i kveld.

Norge møter et Malta-lag som er nummer 155 på samme rangering. Bare fem nasjoner ligger lavere av UEFAs medlemmer.

- Norge er et sterkt lag. De er rangert innenfor topp 60 på FIFA-rankingen, sier Maltas landslagssjef Pietro Ghedin, ifølge Times of Malta.

- Liker ikke tiki-taka Ikke helt oppdatert der, altså, men Ghedin han er klar på at Malta - som står med 0-2-6 på åtte oppgjør mot Norge - får en tøff jobb med å slå Høgmos menn:

- Det blir et spørsmål om rytme og utholdenhet. Skandinaviske lag har sin egen mentalitet. De liker å presse hardt, og spille med høy aggressivitet. De liker ikke den latinske tiki-taka-filosofien med raske pasninger, sier Ghedin.

I går sa for øvrig Per-Mathias Høgmo at høyt balltempo er en av nøklene Norge må ty til for å låse opp gruppas lavest rangerte lag i kveld.

- En ny syklus Når det kommer til sin egen gjeng er Ghedin optimist i startfasen av EM-kvalifiseringen:

- Jeg føler at vi er i ferd med å begynne på en ny syklus. Det er mer harmoni i troppen, det er mer oppslutning rundt prosjektet vårt. Spillerne har omfavnet vårt nye system, og innsatsen deres bærer allerede frukter. Jeg ser positive tendenser.

NORSKETESTEN: Maltas største dagsavis, Times of Malta, bygger opp til kamp.
NORSKETESTEN: Maltas største dagsavis, Times of Malta, bygger opp til kamp. Vis mer

• Malta-Norge vises på Max i kveld. Avspark 20.45.