Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge løp til VM-seier

SAARBRÜCKEN (NTB): Norge levde ikke farlig i VM-starten da Hviterussland ble slått 34-21 (14-12) i kveld. De norske jentene løp inn til en storseier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som ventet var ikke Hviterussland i nærheten av god nok til å gi Norge en dårlig åpning på mesterskapet. At kampen var noe nær jevn halve tiden, må storfavoritten ta ansvaret for. Hullene i Norges forsvar var for store, og det ble for mange tekniske feil (10) i angrepet i 1. omgang.

Umiddelbart etter pause takket Norge for følget, og de etterhvert svært slitne hviterusserne ble bare lenger og lenger etter. Tungpustede motstandere skapte et kontringseldorado for de norske jentene der Janne Tuven og Sahra Hausmann regjerte. Bakerst stoppet Heidi Tjugum mange avslutninger.

- Vi merket ganske fort at vi var bedre trent, og mot slutten var det ganske fælt å høre på dem. De pustet jo som gamle «kaller», sa Trine Haltvik.

Godkjent

Norge får godkjent etter timen foran glisne tribuner, men det er fortsatt veldig mye å gå på. Så er spørsmålet om kamper mot Frankrike, Kroatia og spesielt Canada og Usbekistan kan preparere Norge foran alvoret som først starter med kvartfinale neste torsdag.

- Jeg synes kampprogrammet vårt har en fin progresjon. I starten får mange være på banen, og vi møter Frankrike og Kroatia til helgen, fortsatte Haltvik.

Hun er helt uenig med Danmarks trener Ulrik Wilbek som hevdet at Norge kan bli hemmet av et for enkelt program i gruppespillet.

Trener Marit Breivik lot nesten alle jentene få mye spilletid, og det gjorde at støttespillere som Susann Goksør og Haltvik fikk perioder på benken.

- Vi tåler motgang, og tok oss inn etter at det ikke hadde gått så bra før pause, sa Breivik som også gledet seg over at kantspillerne viste fart.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!