- Norge lukter blod

Danmarks landslagssjef Morten Olsen slakter norsk fotball, men venter seg likevel en tøff batalje i EM-kvalifiseringskampen på Ullevaal 7. september. - Norge lukter blod, sier han.

I går tok Morten Olsen ut laget som skal møte Norge i den viktige åpningskampen i EM-kvalifiseringen. Danmarks landslagssjef venter seg på ingen måte noen festforestilling.

- Norge er ikke et lag som innbyr til det vi forbinder med en god fotballkamp, sier Olsen ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

Den danske landslagssjefen har ikke sett Norges opptreden mot Nederland på video, men det hindrer ham ikke i å slenge med leppa om Norges kynisme.

- Norge klarte å ødelegge Nederlands kombinasjonsspill, og det skal ha vært en utrolig dårlig fotballkamp, hoverer Morten Olsen.

Fysiske spillere

Morten Olsen presenterte en tropp fylt av veteraner og utpreget fysiske spillere som skal demme opp for norsk kraftfotball. For han frykter Norge som motstander, til tross for at han håner landslagets spillestil. I dagens utgave av den danske avisa Berlingske Tidende sier han følgende:

- I Skottland var vi overlegne i alle spillets faser (Danmark vant 2-0, red.anm.), men kampen i Oslo blir mye verre. Norge lukter blod, sier Olsen og utdyper:

- De vil bevise at de er et bedre lag enn oss. Dessuten vil de revansjere nederlaget mot Nederland og den dårlige innsatsen i forrige VM-kvalifisering, sier han.

Og han vet at Norge er gjerrige på hjemmebane.

- Så god tid og så mye rom som vi fikk i Skottland, får vi garantert ikke mot Norge, sier Danmarks landslagssjef.

- Kjærlighet-hat-forhold

Det er et dansk landslag blottet for de store overraskelsene som gjester Ullevaal om halvannen uke. Spissduoen Jon Dahl Tomasson og Ebbe Sand er på plass, det samme gjelder lynvingene Martin Jørgensen, Jesper Grønkjær og Dennis Rommedahl. Den eneste Morten Olsen må klare seg uten, som han gjerne ville hatt med, er krigeren Stig Tøfting, som er ute med skade.

- For Norge er det spesielt å spille mot Danmark. Landene har et slags kjærlighet-hat-forhold til hverandre, sier Olsen til TV2-sporten.

FRYKTER NORGE: Landslagssjef Morten Olsen har plukket ut en tropp bestående av veteraner og utpreget fysiske spillere.