Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge må slite for plass i A-VM

- Vi klarte ikke å score mål og nå må vinne de neste kampene skal vi gå videre til A-VM, sier landslagstrener Knut Stubdal til Dagbladet.no.

Dagbladet.no fulgte kampen direkte. Les kampreferatet her.

Norge har spilt bra og vunnet sine to første kamper i B-VM i ishockey i Kroatia, men i dag fikk det norske landslaget seg en på trynet mot Frankrike. Norge tapte 4-2 og nå spøker det for plass i A-VM neste år.

B-VM spilles med to grupper. Vinneren av hver gruppe avanserer til A-VM. De andre lagene i gruppene må forbli i B-VM. Nå må Norge vinne de to neste kampene, samtidig som Frankrike taper en kamp. Gjør de ikke det er Norges A-VM-håp ute fordi franskmennene slo Norge i dag.

Fortsatt mulig

- Er det mulig for Frankrike å tape?

- Ja, det er det. De møter Italia som er sterke. I den kampen kan det bli tap. Kampen mot Estland derimot tror jeg Frankrike vinner, sier assisterende landslagstrener Knut Stubdal til Dagbladet.no.

Han mener Norge spilte en god kamp, men det sviktet foran mål i de avgjørende øyeblikkene.

- Vi ser det vi så i fjor. Vi klarer ikke å score. Målvaktene er gode, men det skal ikke være umulig å score på dem. Norge skapte mange sjanser, men når vi ikke klarer å score mer enn to ganger er det vanskelig å vinne kamper, sier Stubdal.

Han ønsker ikke å trekke frem noen enkeltspillere i dag. Han føler laget spilte jevnt over bra, men når man kommer bakpå i begynnelsen av 1. periode med mål mot seg blir det vanskelig å ta igjen forspranget, hevder Stubdal.

Alt for strenge

Kampen i dag var preget av veldig mange utvisninger. Men Stubdal mener ikke den var noe spesielt tøffere enn andre kamper.

- Dommerne her nede har lagt seg på et veldig strengt nivå. De tillater mye mindre enn de vi er vant med hjemmefra. Da blir det fort utvisniger, sier Stubdal.

Han mener dagens dommer var ganske dårlig og han mener han kan si det, selv om det ble tap.

Dagbladet.no fulgte kampen direkte. Les kampreferatet her.

KAMP VED VANTET:</B> Martin Knold kjemper om pucken mot franske Yorrick Treille.
MÅLSCORER: Marius Trygg scoret det ene norske målet. Men to mål holdt ikke til seier.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media