REVANSJELYSTNE: I kveld møter fotballjentene Nederland i VM-kvalifisering. Lieke Martens er i troppen til Nederland. Her er Kristine Minde i duell med Martens under årets EM. Foto: Matt West/REX/Shutterstock
REVANSJELYSTNE: I kveld møter fotballjentene Nederland i VM-kvalifisering. Lieke Martens er i troppen til Nederland. Her er Kristine Minde i duell med Martens under årets EM. Foto: Matt West/REX/ShutterstockVis mer

Norge-Nederland VM-kvalik:

Norge må stoppe kvinnenes svar på Ronaldo

Slik mener den tidligere fotballproffen det skal gjøres.

(Dagbladet): Årets FIFA-utdeling ble gjennomført mandag kveld. Cristiano Ronaldo og Lieke Martens ble kåret til årets beste spillere. Sistnevnte møter i kveld Norge i kvalifisering til fotball-VM, der Nederland er spådd til å være Norges tøffeste motstander i gruppen.

- For en kveld! Jeg er veldig stolt over hva vi har prestert som lag. Over til neste kapittel nå, i morgen møter vi Norge i vår første kvalifiseringskamp til VM!

Det skriver Martens på sin Instagram-profil i etterkant av prisutdelingen.

Fotballjentene har sagt de ønsker revansjere seg etter tapet mot de oransje i EM. Der tapte Norge 1-0.

- Må bryte opp spillet

Nederland imponerte stort i årets EM. De leverte prikkfritt med null tap i gruppespillet og kun tre baklengsmål på seks kamper, der to kom i finalen mot Danmark.

Lene Mykjåland, tidligere LSK-spiller med 91 A-landslagskamper, har spilt mot Nederland og Martens tidligere.

- Martens er en veldig elegant kantspiller. Nå har jeg ikke møtt henne direkte, da begge to spilte i offensive roller, men hun er helt klart sterk på det meste. God teknisk, smart og nese for mål.

Mykjåland har klare tanker om hvordan Norge skal vinne.

HAR TROA: Lene Mykjåland mener Norge kan vinne mot Nederland. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
HAR TROA: Lene Mykjåland mener Norge kan vinne mot Nederland. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Nederland har tidligere vært et lag i god form som spiller på flyt. Det er flyten de er avhengige av for å lykkes. Norge må ta hensyn til at Nederland er flinke til å spille ball og jeg har selv opplevd å springe i mellom. Jentene må tørre stå høyt og bryte opp spillet deres, fordi nederlenderne er ikke like glad i å løpe selv.

- Bryter vi opp spillestilen deres har vi en sjans, avslutter Mykjåland.

Imponerende CV

Lieke Martens har hatt et fenomenalt år så langt. Livet gjorde helomvending etter EM, i positiv retning.

- Livet mitt endret seg totalt etter EM, sier hun til FIFA.

Under årets EM-mesterskap ble Nederland vinnere og Martens ble kåret til turneringens beste spiller med tre mål og to assists. Under gårsdagens FIFA-utdeling mottok også den nederlanske sjefen, Sarina Wiegman, prisen for årets beste trener.

- Wiegman er en kjempegod leder og har jobbet lenge med laget. Hun kjenner oss godt og gir oss selvtillit. Det er ikke tvil om at hun er hovedgrunnen til suksessen vår, sier Martens.

EM-suksessen gjorde at Martens i sommer byttet lag fra FC Rosengård til Barcelona. Der hjalp hun laget til topps i den spanske serien, og skal nå møte Gintra Universitas i sekstendelsfinalen i Champions League 8. og 15. november.

Jenta som nettopp ble årets beste spiller vil ha mer.

- Drømmen er å vinne Champions League, spille i VM og ta del i OL, forteller Martens.

- Fullsatt stadion

Kvalifiseringskampen blir spilt på Noordlease Stadion, anlegget til FC Groningen. Det er ventet over 20.000 tilskuere.

Kaptein Maren Mjelde forteller om en god treningsuke og ser fram mot kampen i kveld.

- Det blir veldig gøy å komme hit på stadionen. Jeg ser for meg at det kan bli et enda heftigere trøkk enn det var i sommer mot Nederland. Det er en ganske intim stadion, så jeg gleder meg egentlig bare veldig mye, forteller Mjelde til NFF TV.

Landslagstrener Martin Sjögren er også positiv til møtet med Nederland.

- Det blir en herlig opplevelse med fullsatt stadion. Vi har hatt en veldig god treningsuke og jeg føler vi er godt forberedt til det vi skal gjøre. Laget er skadefritt, vi har jobbet med å bli bedre defensivt, men også med kontringsspillet. Jeg er positiv, sier Sjögren.

  • Kvalifiseringsrunden kan ses på NRK 2 eller NRK.no. Kampen begynner klokka 19.00.