ANDREPLASS PÅ JACOBSEN OG CO: 
Anders Jacobsen hoppet 140 meter i sitt siste hopp, men maktet ikke å gjøre noe med Slovenia.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
ANDREPLASS PÅ JACOBSEN OG CO: Anders Jacobsen hoppet 140 meter i sitt siste hopp, men maktet ikke å gjøre noe med Slovenia. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Norge måtte ta til takke med andreplass

- Vi er veldig godt fornøyd.

Til tross for et flott avslutningshopp på 140 meter av Anders Jacobsen måtte Norge ta til takke med 2.-plass under lagkonkurransen i verdenscupen i hopp lørdag.

Det norske laget, bestående av Rune Velta, Tom Hilde, Anders Bardal og Jacobsen gjorde grovarbeidet i den første omgangen og sørget for at det så svært lyst ut med tanke på en pallplassering. Slovenia var klart best, mens Tyskland bare lå 6,4 poeng bak Norge.

Den gode hoppingen fra de norske gutta fortsatte i andre omgang, men Slovenia var det lite å gjøre med. Jurij Tepes, Jaka Hvala, Peter Prevc og til slutt Robert Kranjec gjorde jobben på solid vis, noe som til slutt sørget for at det skilte 17,9 poeng ned til Norge.

- Vi er veldig godt fornøyd. Dette viser at vi har løftet oss mye siden forrige lagkonkurranse. Vi har også absolutt mulighet til å ta igjen de som er foran oss i dag, sa sportssjef Clas Brede Bråthen etter rennet.

Tyskland og Østerrike var begge svært nære å vippe Norge ned fra 2.-plassen, men Jacobsens solide sistehopp på 140 meter sørget for at Tyskland endte på en 3.-plass, mens Østerrike falt utenfor pallen.

Andreas Stjernen skulle i utgangspunktet hoppe for Norge, men måtte erstattes av Rune Velta kort tid før rennet på grunn av sykdom. Bråthen mener det sier mye om styrken i det norske laget.

- Jeg vet ikke om noen av de andre landene kunne erstattet en hopper på så kort tid, slik som vi gjorde nå, sier han.

Søndag venter et individuelt renn i Willingen for hopperne.

(NTB)