Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-EM i Sverige:

Norge med drømmestart på EM da Mørk banket inn sju mål: - Det var ikke pent

Vant med to mål mot Romania.

TOPPSCORER: Nora Mørk sto fram som Norges toppscorer og satte inn sju mål mot Romania. Foto: Bjørn Langsem
TOPPSCORER: Nora Mørk sto fram som Norges toppscorer og satte inn sju mål mot Romania. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Norge - Romania 23-21 (13-11)

HELSINGBORG (Dagbladet): Norge vant åpningskampen mot Romania og har fått en god start på håndball-EM i Sverige. Nora Mørk ble norsk toppscorer med sju mål. Rett bak fulgte Veronica Kristiansen og Camilla Herrem med fem hver.

- Det var ikke pent, meg jeg synes det var fortjent. Vi ledet store deler av kampen og er fornyøde med to poeng, sa Nora Mørk til TV3 etter kampen.

- Det er jo tradisjon at det blir tett mot Romania. Vi var litt rufsete i starten av kampen, men laget løftet seg sammen etter hvert, sa trener Thorir Hergeirsson til samme kanal.

Foran rundt 1000 tilskuere og glisne tribuner i Helsingborg var det Norge som viste mest styrke. Etter åpningstap mot Russland i VM i desember i fjor, og tap mot Brasil i OL-åpningen i sommer, slo laget til Thorir Hergeirsson brutalt tilbake og svarte på den negative statistikken som før kampen viste fire tap i de sju siste åpningskampene til EM, VM og OL.

Jevnt

Det ble en litt rotete start på kampen der begge lagene virket litt stresset. Nora Mørk (2) og Stine Bredal Oftedal sørget for 3-3 etter seks minutters spill.

Norge hadde problemer i forsvar i åpningsminuttene og Romania slapp enkelt til. Etter ti minutter var stillingen 5-5.

Lagene fulgte hverandre som skygger i innledning og Norge ledet for første gang i kampen da Camilla Herrem kontret inn 8-7 etter 15 minutter.

Norge tok mer kommandoen utover i 1. omgang og var oppe i 12-9 etter 21 minutter. En god Nora Mørk og en kvikk Camilla Herrem viste seg fram med fine scoringer.

Fikk luke

Men igjen rotet Norge og det ble en svak avslutning på omgangen med bare ett mål på de siste ni minuttene. Til pause ledet Norge 13-11.

To raske scoringer av Veronica Kristiansen etter pause sendte Norge opp i 15-12, men Romania nektet å gi seg og fulgte de norske håndballjentene som skygger.

Målvakt Silje Solberg kom inn i andre omgang og viste seg fram med noen fine redninger. Blant annet et viktig straffekast på stillingen 16-14.

Mot slutten av kampen fikk Norge en liten luke og det endte med norsk seier. EM-debutant Silje Waade var blant spillerne som imponerte mest i forsvarsspillet.

- Dette var en slitekamp. Vi skal være fornøyde med at vi kun slipper inn 21 mål mot Romania, som har såpass mange gode skyttere, sa Kari Aalvik Grimsbø til TV3 etter kampen.

- Det gikk litt opp og ned. En typisk åpningskamp. Jeg er fornøyd med at vi slipper inn få mål. Alt i alt; en grei start, sa Camilla Herrem til TV3.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!