Norge med historisk futsalseier

Banket Israel 7-3.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


Norges landslag i futsal tok en historisk seier da Israel ble slått 7-3 i en EM-kvalifiseringskamp i Irland i dag. Det var den første kvalifiseringskampen i det norske landslagets historie. Assistenttrener Kim Robin Haugen var strålende fornøyd etter den historiske kampen.

- Det er stort å slå en nasjon som har spilt i mange år. De er rangert som nummer 20 av 39 land på futsalrankingen.

Norge er ikke med på denne rankingen da de er helt ferske i landslagssammenheng. Israel var naturlig nok favoritter mot Norge.

- Jeg vil anta at de trodde det selv. Vi visste ikke helt hvordan vi lå an, og regnet nok selv Israel som den tøffeste motstanderen på forhånd, sier Haugen.

Tre mål på ett minutt Norge tok en tidlig ledelse ved Abdurahim «Ibba» Lajaab, før Israel utliknet noen minutter senere. Etter 17 minutter tok Norge igjen ledelsen ved Ervik Jonvik. Minuttet senere stod det plutselig 4-1 til nordmennene.

- Det var en jevn kamp før vi scorer tre mål på et minutt. Det var litt synd at de fikk en redusering like etterpå, for det gav dem ny giv, sier Haugen.

Etter pause så Norge seg aldri tilbake, og vant til slutt 7-3 etter scoringer av Abdurahim «Ibba» Lajaab (3), Erik Jonvik (2), Thomas Klaussen og Stian Johnsen. Dette var det tredje hattricket for «Ibba» på tre landskamper. Haugen hadde bare fine ord å si om gutta i dag.

- Vi kjørte skikkelig på i andre omgang, vi har et godt trent mannskap. Det var flere gode enkeltmannsprestasjoner i dag, og «Ibba» var nok dagens beste. Men det var flere som var gode.

Ett lag går videre Nå venter Irland og Andorra i de to neste kampene for å avgjøre hvilket lag som går videre i EM-kvalliken. Det er kun vinneren av gruppa som går videre. Haugen tror det blir tøft å vinne gruppa, men har absolutt troen på at laget kan klare bragden.

- Vi har allerede møtt Irland to ganger, så der er vi godt forberedt. Når det gjelder Andorra så er det en del spillere der som spiller i den øverste divisjonen i Spania, så det blir tøft.

Norge slo Irland 2-1 i begge de foregående møtene.

EM-Kvallik Futsal

Israel - Norge 3-7 (2-4)

Sted: National Basketball Arena, Dublin

Tilskuere: 150

Dommere: Vitali Rakutski (Hviterussland) og Andri Vigfusson (Island)

Mål: 0-1 Abdurahim Lajaab (05.27), 1-1 Oz Sabag (09.11), 1-2 Erik Jonvik (17.29), 1-3 Thomas Klaussen (17.49), 1-4 Abdurahim Lajaab (18.13), 2-4 Oz Sabag (19.50), 2-5 Erik Jonvik (straffe, 20.30), 2-6 Stian Johnsen (24.42), 3-6 Dima Shulkin (34.21), 3-7 Abdurahim Lajaab (35.57).


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer