Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge med historisk triumf i super-G

Tok alle pallplassene i Val Gardena.

HISTORISK: Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud skrev i dag norsk alpinhistorie sammen med Aleksander Aamodt Kilde. Foto: NTB Scanpix
HISTORISK: Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud skrev i dag norsk alpinhistorie sammen med Aleksander Aamodt Kilde. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal har vunnet super-G-rennet i Val Gardena foran Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde i Val Gardena.

Det er første gang i historien at Norge dekker alle de tre pallplassene under et fartsrenn. 

Aksel Lund Svindal lå bak Aleksander Aamodt Kilde ved alle mellomtider under super-G-rennet i Val Gardena, men var god mot slutten, og slo Aamodt Kilde med 44 hundredeler i mål.

Historisk Kjetil Jansrud greide ikke tida til Lund Svindal, og kjørte i mål 34 hundredeler bak lagkameraten - en tid som holdt til å gå inn på andreplass - foran Aamodt Kilde.

- Det er historisk det du er vitne til nå. Det er første gang det står tre nordmenn på topp tre under et super-G-renn, sier Andreas Toft i NRKs kommentatorbu.

- Jeg og Kjetil så Kjetil sin runde, og skjønte at den skulle bli vanskelig å slå, sier dagens vinner til NRK.

- Dette er sjukt, understreker Aksel Lund Svindal

Aleksander Aamodt Kilde imponerte kraftig i Val Gardena. Fra fjerde startnummer kjørte nordmannen så godt at ingen av de mer rutinerte kjørerne etter ham greide å slå ham.

23-åringens bestenoteringer fra før er to sjuendeplasser fra super-G.

- Nervepirrende Østerrikske Matthias Mayer var den som var nærmest Aamodt Kilde før Lund Svindal og Jansrud kjørte, men endte ti hundredeler bak Kilde Aamodt i mål.

LEDER: Aksel Lund Svindal leder super-G-rennet i Val Gardena. Foto: NTB Scanpix
LEDER: Aksel Lund Svindal leder super-G-rennet i Val Gardena. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Veldig nervepirrende, noe jeg aldri har gjort før, sier Aamodt Kilde til NRK om det å få stå så lenge som leder av rennet.

- Jeg var veldig nervøs da Jansrud og Svindal kjørte, for jeg visste jeg hadde gjort en god jobb. Dette er jo helt sykt, sier Kilde til NRK.

Akesel Lund Svindal har vist storform etter at han gjorde comebak i alpinsirkuset i Lake Louise 28. november. Nordmannen gikk like gjerne helt til topps i rennet.

Dagen etter fulgte han opp med å vinne også utforrennet, før han igjen vant utforrennet i Beaver Creek 4. desember - der han også fikk med seg Kjetil Jansrud på andreplass.

BESTE PLASSERING: Aleksander Kilde Aamodt har to sjuendeplasser som bestenortering før dagens super-G. Foto: NTB Scanpix
BESTE PLASSERING: Aleksander Kilde Aamodt har to sjuendeplasser som bestenortering før dagens super-G. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media