Norge med klart tap mot Italia i futsal

Tapte 5-0 på hjemmebane.

NORSK TAP: Landslaget i Futsal med Abdurahim "Ibba" Lajaab, tapte 5-0 mot Italia. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
NORSK TAP: Landslaget i Futsal med Abdurahim "Ibba" Lajaab, tapte 5-0 mot Italia. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Norge sjokkerte ved å ta seg gjennom de to første kvalifiseringsrundene til futsal-VM, men det siste nåløyet ble for trangt. Italia vant 5-0 onsdag.

Etter storseieren på bortebane blir det en formalitet for italienerne å sikre plass i VM-sluttspillet i Thailand når returkampen spilles rett over påske.

Norge åpnet friskt foran 1308 tilskuere i Stjørdalshallen tirsdag, men Italia tok ledelsen på et langskudd ved Vampeta. Samme mann doblet ledelsen ett sekund før pause, etter at italienerne hadde hatt to stolpeskudd.

Alessandro Patias økte til 3-0 tidlig i annen omgang, før Gabriel Lima og Fortino økte hver sin gang på vakkert vis.

- Jeg er egentlig veldig tilfreds. Jeg har ikke sett oss bedre enn vi var i første omgang. Det var utrolig gøy å se at måten vår å spille på fungerte så bra. Jeg er stolt over det guttene presterte, sa landslagssjef Esten O. Sæther til fotball.no.

- I annen omgang klarte vi ikke å holde aggressiviteten oppe. Vi hadde ikke ork og kom ikke tett nok opp i presset. Da ble klasseforskjellen synlig, la han til.

Sæther mener likevel at futsal har fått et gjennombrudd i Norge.

(NTB)