Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johansson knappet innpå Stoch

Norge med ny suveren lagseier i Raw Air

Norge var i en klasse for seg og vant lagkonkurransen i Raw Air-turneringen i Vikersund. Robert Johansson krympet avstanden til sammenlagtleder Kamil Stoch.

OVERLEGNE: De norske hoppgutta tok en knusende seier i lagkonkurransen i Vikersund. Foto: NTB Scanpix
OVERLEGNE: De norske hoppgutta tok en knusende seier i lagkonkurransen i Vikersund. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske laget knuste Polen som nærmeste utfordrer med hele 265,6 poeng. Det er den største seiersmarginen noensinne. Det var Norges fjerde strake lagtriumf i skiflyging. Slovenia tok tredjeplassen.

Johansson var norsk ankermann og greide 232 meter i første omgang. Konkurransen var i praksis avgjort da han satte utfor som sistemann i finalen, men likevel rundet han av en perfekt norsk dag med et hopp på 240,5 meter.

- Dette er deilig. Det er åtte knallgode skiflygingshopp, og laget leverer på høyt nivå, sa Johansson til NRK.

I Raw Air-sammendraget tok Johansson innpå Stoch med 33,4 poeng. Polakken leder 55,7 poeng foran Søre Ål-hopperen før søndagens avslutningsrenn. Det norske seiershåpet er med andre ord ikke helt urealistisk. Det krever riktignok at Stoch feiler litt på linje som i lørdagens første omgang. Da klarte Raw Air-lederen bare 206 meter.

Fornøyd Tande

I finaleomgangen slo Stoch tilbake med 234 meter. Johansson har ikke helt gitt opp drømmen om å slå Polens store hoppstjerne.

- Man vet aldri, men det blir tøft. Jeg skal være like offensiv som i dag, sa han.

Andreas Stjernen ligger på tredjeplass sammenlagt. Han er 95,6 poeng bak Stoch.

Skiflygingsverdensmester Daniel-André Tande, åpnet for Norge og oppnådde småpene 239,5 meter i sitt første hopp. I annen omgang fikk han 226,5 meter under litt tyngre forhold. Ettersom de andre lagene hadde bommet i sine hopp var avstanden til nærmeste utfordrere etter fem tellende hopp på hele 187,1 poeng.

- Helt fantastisk. Jeg begynner å få det til igjen. Det var deilig å fly litt igjen, sa Tande til NRK.

Litt rotete

Johann André Forfang hadde 224 meter i 1. omgang og økte med en 1,5 meter i sitt annet hopp. Avstanden til Polen om annenplass var økt til hele 211,6 poeng.

- Det er nok det beste hoppet mitt. Jeg har ambisjoner om å matche Stjernen på lengdene, sa Forfang.

Andreas Stjernen var litt rotete i sitt første svev, men trønderen klarte likevel å få ut 238 meter. I annen omgang under betydelig tyngre forhold ble det 237,5 meter. Ledelsen økte til 253,4 poeng foran Slovenia som hadde overtatt annenplassen.

Polen, Østerrike og Tyskland hadde litt for ujevnt mannskap. Dermed var det Slovenia med Domen Prevc, Jernej Damjan, Tilen Bartol og Peter Prevc som var nærmest Norge etter første omgang. Lillebror Prevc bommet fullstendig i finalen og fikk bare 132 meter. Dermed var slovenerne kjørt av lasset, og til slutt siket Polen annenplassen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!