FOTBALL-NORGE SØRGER: Tre norske landslag vil hedre den avdøde treneren Knut Torbjørn Eggen neste uke. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
FOTBALL-NORGE SØRGER: Tre norske landslag vil hedre den avdøde treneren Knut Torbjørn Eggen neste uke. Foto: Gorm Kallestad/ScanpixVis mer

Norge med sørgebind mot Nord-Irland

Hedrer Knut Torbjørn Eggen.


(Dagbladet): Onsdag 29. februar skal Norge møte Nord-Irland til privatlandskamp i Belfast.

Norges Fotballforbund (NFF) har i ettermiddag bestemt at Egil Drillo Olsens utvalgte skal gjennomføre kampen med svart sørgebind på venstre overarm, for å hedre Knut Torbjørn Eggen.

Eggen, som var trener for G19-landslaget, gikk bort mandag denne uka. Han ble 51 år.

Tidligere har Eggen blant annet trent Fredrikstad sammen med nåværende landslagssjef Egil Drillo Olsen, og han var i mange år lagkamerat med Drillos assistent, Ola By Rise, i Rosenborg.

Flere av landslagsgutta har i tillegg hatt Eggen som læremester i enten Fredrikstad eller Rosenborg - eller på G-19-landslaget.

- Vi kommer til å bære sørgebind mot Nord-Irland neste onsdag. Det samme gjør damelandslaget mot Japan og U21 herrer mot Slovenia samme dag, sier fungerende informasjonssjef i NFF, Yngve Haavik, til Dagbladet.

Ofte avholdes ett minutts stillhet i forbindelse med dødsfall i forkant av fotballkamper. Det skjer ikke mot Nord-Irland på Windsor Park.  

- Vi spiller på bortebane foran et nordirsk publikum som ikke har noe forhold til Knut Torbjørn Eggen. Derfor føler vi ikke det blir riktig. Vi vil heller holde den typen markeringer i garderoben, sier Haavik.