SUVERENE: Ann Kristin Aafedt Flatland og Synnøve Solemdal og Hilde Finne var kjempefornøyd etter seieren. Tora Berger som ankerkvinne sørger for norsk seier i kvinnestaffetten i verdenscup skiskyting i Rupholding.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SUVERENE: Ann Kristin Aafedt Flatland og Synnøve Solemdal og Hilde Finne var kjempefornøyd etter seieren. Tora Berger som ankerkvinne sørger for norsk seier i kvinnestaffetten i verdenscup skiskyting i Rupholding. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Norge med stafett-knockout i Flatlands comeback

Vant med nesten ett minutt.

(Dagbladet): Ann Kristin Aafedt Flatland sto over hele fjorårssesongen på grunn av graviditet, og i april fødte hun datteren Anne.

I dag gjorde hun verdenscupcomeback i stafetten i Ruhpolding - og det ble en perfekt opplevelse for 30-åringen:

Etter Hilde Fennes bunnsolide førsteetappe gikk Flatland ut sammen med teten. Med bare ett ekstraskudd på de to skytingene, og mer enn godkjent fart i sporet, sendte hun Synnøve Solemdal ut på tredjeetappen tre sekunder bak lederlaget.

Også Solemdal greide seg med ett ekstraskudd - og da hadde Tora Berger få problemer med å cruise inn til seier på ankeretappen.

Måten hun gjorde det på var likevel ekstremt imponerende: Berger banket ned ti av ti blinker i forrykende tempo og paraderte over målstreken med det norske flagget, hele 54,7 sekunder foran Russland på annenplass.

Det til tross for at Russland bare brukte ett ekstraskudd på hele stafetten.

Norge brukte fire, også det over all forventning. Stafettseieren var den andre på tre forsøk denne sesongen.

- Det er imponerende. I dag var vi solide på liggende skyting. Dette var solid, sier kvinnetrener Egil Gjelland til NRK.

Flatland oppsummerer sin etappe slik:

- Jeg følte meg helt rolig, selv om jeg var litt mer spent enn før et norgescuprenn. Jeg er fornøyd.