Norge med sterk VM-skalp etter hockeydrama. Sjefen var likevel irritert

Slo Sveits 4-3 etter sudden death.

• Norge - Sveits 4-3 (etter sudden death)

(Dagbladet): Norge fikk ingen god start på ishockey-VM i Moskva med 0-3-tapet mot nabo Danmark i går. De norske hockeygutta fikk imidlertid muligheten til revansje allerede i dag mot Sveits.

Den grep de med begge hender på imponerende vis.

Sveits stilte med hele fem NHL-spillere: Colorado Avalanches Reto Berra, New York Rangers' Raphael Diaz, Yannick Weber fra Vancouver Canucks, samt Nini Niederreiter og Sven Andrighetto som spiller for henholdsvis Minnesota Wild og Montreal Canadiens.

Sveits er ranket som nr. 7 i verden, mens Norge er nr. 11. Likevel så Roy Johansens menn ut til å ta tre poeng mot sveitserne. Men ti sekunder før slutt skjedde det som ikke skulle skje.

Med et vakkert langskudd utliknet Félicien Du Bois og Sveits til 3-3. Dermed ble det spillforlengelde og sudden death i denne skjebnekampen.

Irritert Johansen tross seier Der trakk Norge det lengste strået. Andreas Martinsen limte pucken opp i krysset etter pasing fra Olimb. Dermed kunne Norge juble for en sterk VM-skalp og to viktige poeng.

- Det er irriterende at vi ikke tok tre poeng, men det er sterkt å komme tilbake. Det var en veldig viktig seier, ikke minst for lagmoralen og selvtilliten, sier Johansen til Eurosport.

- Det er veldig jevnt i dette VM-et. Vi kan slåss med alle lag, mener Norges landslagssjef.

Matchvinner Martinsen var lettet etter kampen.

- Det var veldig deilig å avgjøre dette. Jeg følte vi ble bedre og bedre utover i kampen. Nå er det vidåpent i gruppa. Vi må bygge videre på dette, sier Martinsen.

Sveits har på sin side fått en marerittstart på mesterskapet med to overraskende tap mot Kasakhstan og Norge.

Marerittstart Roy Johansens menn fikk en marerittstart på kampen. Kampuret viste bare tre minutter i den første perioden da Walser satte inn 1-0 for Sveits.

Like etter hadde sveitserne en stor sjanse til å doble ledelsen, men Norge slapp med skrekken. I stedet slo de norske hockeygutta kraftig tilbake.

14 minutter ut i den første perioden kom mesterskapets første norske scoring. Ken André Olimb banket pucken i hjørnet. Utlikningen var et faktum. Utskjelte Mats Rosseli Olsen gjorde en meget viktig jobb foran Sveits' keeper da Olimb scoret.

Norsk drømmeperiode Mens Norge startet den første perioden på verst tenkelig vis, ble den andre perioden innledet på best tenkelig vis.

For det tok bare tre minutter før de norske gutta ledet 2-1. Etter et godt norsk angrep fikk Martin Røymark i drømmeposisjon og sørget for ny norsk jubel og ledelse.

Da løsnet det for Norge. Helt mot slutten av andre periode spilte Ken André Olimb til storebror Mathis Olimb, som banket pucken opp i krysset på mesterlig vis. Dermed ledet Norge 3-1.

Nervepirrende avslutning Sveits ga seg imidlertid ikke og reduserte bare fire minutter ut i den tredje perioden. Simon Moser snappet opp en retur og reduserte til 2-3.

Mye stod på spill, temperaturen steg, og det var meget ampert i kampens sluttminutter. Norge så ut til å sikre tre poeng, men ti sekunder før slutt skjedde det som ikke skulle skje.


Med et vakkert langskudd utlignet Félicien Du Bois og Sveits til 3-3. Dermed ble det spillforlengelde og sudden death i denne skjebnekampen.

Der trakk Norge det lengste strået. Andreas Martinsen limte pucken opp i krysset etter pasing fra Olimb. Dermed kunne Norge juble for en sterk skalp.

I de neste kampene skal Norge møte Kasakhstan, Tsjekkia, Sverige, Russland og Latvia. De fire beste i gruppen går til kvartfinale, mens laget som ender sist rykker ned.

JUBEL: Norge slo Sveits 4-3 etter sudden death. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
JUBEL: Norge slo Sveits 4-3 etter sudden death. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.