RÅSKINN: Aksel Lund Svindal kjørte aggressivt og godt i utforløypa i Beaver Creek, og var annenmann i mål. - Én sving ble for tung, men bortsett fra den var han desidert best, mente NRK-ekspert og tidligere landslagssjef Marius Arnesen. Foto: EPA/JUSTIN LANE
RÅSKINN: Aksel Lund Svindal kjørte aggressivt og godt i utforløypa i Beaver Creek, og var annenmann i mål. - Én sving ble for tung, men bortsett fra den var han desidert best, mente NRK-ekspert og tidligere landslagssjef Marius Arnesen. Foto: EPA/JUSTIN LANEVis mer

Norge med to på pallen av to mulige

Svindal og Jansrud leverte i utforrennet i Beaver Creek.

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal har vist kanonform i sesongstarten, med dobbeltseier i Lake Louise sist helg og raskest tid av samtlige på utfortreningen i Beaver Creek i går.

Det ble ikke en tredje strake verdenscupseier i dag - men det var ikke langt unna.

Nordmannen var offensiv fra start til mål i utfortraseen, og kom på etterskudd i noen av svingene, men farta var så høy at han kjørte i mål til annenplass etter at 18 løpere var i mål.

- Jeg ble litt overivrig og kom litt sent ut av en sving cirka minuttet ut i rennet. Jeg dro med den feilen nedover, men hentet meg inn igjen i bunnen. Uansett er jeg fornøyd med annenplass og veldig fornøyd med laginnsatsen, sier han til NTB.

Han tok inn 34 hundredeler fra siste mellomtid, men det var ikke nok til å tukte italienske Christof Innerhofer, som var 23 hundredeler raskere enn nordmannen.

Svindal knyttet neven og var tydelig fornøyd i målområdet.

- Det er så gøy å se at Aksel går for det. Han risikerer hele veien. Én sving ble for tung, men bortsett fra den var han desidert best, mente NRK-ekspert og tidligere landslagssjef Marius Arnesen.

Svindal ledet med 17 hundredeler på toppen, men kom for langt ned i enkelte av svingene til å ta seieren.

VISTE STYRKE: Kjetil Jansrud suste ned til tredjeplass. Foto:  AFP PHOTO/JOE KLAMAR
VISTE STYRKE: Kjetil Jansrud suste ned til tredjeplass. Foto: AFP PHOTO/JOE KLAMAR Vis mer

- Aksel ville vinne og gikk rått på. Han gjorde det han skulle, han er rå, sier Arnesen.

Også Kjetil Jansrud kan si seg meget fornøyd med innsatsen i utforrennet. Han har slitt med å få opp farta på treningene i Beaver Creek, men viste stor framgang i dag.

Jansrud satte utfor fra startnummer 14 og kjempet mot ledertidene til italienske Christof Innerhofer hele veien.

Han var tidelet foran ved første mellomtid, men tre tideler bak ved den neste. Jansrud kom i mål til en foreløpig annenplass - halvsekundet bak Innerhofer. Det ble til en tredjeplass etter at Aksel Lund Svindal hadde kommet i mål.

- Jeg ble veldig overrasket i et par svinger helt i starten. Skiene hadde langt bedre grep enn jeg hadde ventet, og det fikk jeg ikke utnyttet. Synd jeg ikke fikk en gjennomkjøring først, sier han til NTB.

- At vi er to på seierspallen er bare helt vanvittig. Det var mildt sagt imponerende av Kjetil, sier Svindal.

Allerede lørdag kan det bli mer norsk jubel, da er det super-G som står på programmet. Verdenscuphelga avsluttes med storslalåm søndag.